DİĞER

Yüzbinleri buluşturdu, büyükşehir odak oldu

SAMSUN07.09.2022 15:47

HABER MERKEZİ


Samsun’da 30 Ağustos 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz’de Büyükşehir Belediyesi standını 6 günde 500 bin kişinin ziyaret ettiği açıklandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Gençlerimiz bizim için çok kıymetli. Geride bıraktığımız TEKNOFEST heyecanı ile birlikte bu şehir artık geleceğe, bilime teknolojiye bambaşka bakacak” dedi.
 

Büyük bir coşku ve heyecana sahne olan ayakları yere basmayan festival TEKNOFEST tamamlanmış olmasına rağmen hala gündemini koruyor. Türkiye’nin milli teknoloji hamlesi kapsamındaki dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e Büyükşehir Belediyesi damga vurdu. Samsun’da yapılacağının açıklandığı ilk günden itibaren kentte yoğun bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, açtığı stantta da davetlilere keyifli anlar yaşattı.



6 günde 500 bin kişinin ziyaret ettiği açıklanan Büyükşehir Belediyesi standı, Formula-1 yarış aracının simülasyonu, sanal gerçeklik gözlüğü ile Beat Saber oyunu ve karelok oyunu gibi özellikle çocuk ve gençlerin ilgi odağı oldu. Festival boyunca standa gelen misafirlerine hediyeler dağıtan Büyükşehir Belediyesi ayrıca çeşitli ikramlarda da bulundu.

 

TEKNOFEST’te en mutlu günlerini yaşadığını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Katılımcı sayısı 1 milyon 250 bini buldu. Bu durum tüm yorgunluğumuzu alıp gitti. Toplumun her kesiminden insanlar tek yürek olduk. Bu süreci tek kalp atışıyla yaşadık. İnsanların iştirakı, katılımı, heyecanı beni çok etkiledi. Sadece katılmadı insanlar o süreci yaşadı, inceledi. Bu durumda beni ayrı mutlu etti.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Büyükşehir Belediye standının da yoğun ilgi gördüğünün altını çizen Başkan Demir, “TEKNOFEST bende çok başka bir mutluluk yarattı. Bu çok başka bir şey, çok özel bir şey. Bizim geleceğimizle alakalı, çocuklarımızla alakalı. Bu şehir artık geleceğe, bilime teknolojiye bambaşka bakacak. Gençlerimiz bizim için çok kıymetli. Onlar için çalışıyor, projeler geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

 


 

Diğer