DİĞER

Yılbaşı gecesi 3 bin 613 polis ve jandarma görev yapacak

SAMSUN30.12.2022 09:47

Yaprak KOÇER


Samsun Valiliği tarafından yapılan açıklamada yılbaşı gecesi için kentte genel güvenlik ve asayişin sağlanması için emniyet tedbirlerinin artırıldığı belirtildi. Yılbaşı gecesi toplam 3 bin 613 polis ve jandarmanın görev yapacağı ifade edildi.

Samsun Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklama ile yılbaşı gecesi için alınan emniyet tedbirleri ile ilgili bilgi verildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
“İlimizde genel güvenlik ve asayişin sağlanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin temini ile vatandaşlarımızın yılbaşını huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için ilimiz genelinde; sorumluluk bölgelerine göre İl Emniyet Müdürlüğümüz ve İl Jandarma Komutanlığımız tarafından emniyet ve trafik tedbirleri planlanmıştır.

Vatandaşlarımızın huzur ve güven içerisinde alışveriş yapmalarını sağlamak için alışveriş merkezlerinin bulunduğu sokaklar, ana arterler ile caddelerde, parklarda, bahçelerde, havaalanı, terminalde, şehir içerisinde ve şehirlerarası devlet karayollarında yaya ve araç trafiğine karşı personel görevlendirerek emniyet ve trafik tedbirleri artırılmıştır.”

İl Emniyet Müdürlüğünce özellikle sokak aralarında oluşabilecek olayların engellenmesi amacıyla 31 Aralık 2022 günü ve gecesi 356 ekip, 120 noktada yaya devriye, 3 hava aracı, 1 deniz aracı, 4 dedektör köpek, il ve ilçele girişlerinde oluşturulan 38 uygulama noktası olmak üzere toplam 2 bin 524 personelle gerekli emniyet tedbirlerinin alındığı ifade edildi.

İl Jandarma Komutanlığı tarafından ise huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik olarak sabit ve hareketli jandarma devriyeleri vasıtasıyla umuma açık yerlerde, yollarda, devlet karayolu üzerinde ve önemli tesisler civarında denetim ve kontrol için 213 asayiş ekibi, 9 köpek unsuru, 6 hava unsuru (Drone), 33 trafik ekibi olmak üzere toplam bin 89 personelin görevlendirildiği belirtildi.

 

Diğer