DİĞER

Türkiye savunma sanayiinde aktör konumuna geldi

SAMSUN19.10.2021 14:08

İHA


Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir,  "Bugün Türkiye ürettiği platformlar ve alt sistemlerinin yetenekleri sayesinde savunma sanayiinde artık bir pazar değil, aktör konumuna dönüşmüştür" dedi.

Savunma Sanayii Başkanı. Prof. Dr. Demir Ankara’da bir otelde düzenlenen Internatıonal Future Soldıer Conference etkinliğine video mesaj gönderdi. Demir, videolu mesajında şunları söyledi:

“Geleceğin muharebe ortamının en önemli unsuru olacağını düşündüğümüz, Sürü insansız hava-kara-deniz araçları, Büyük Veri, Siber Güvenlik ve Uzay, Uydu teknolojileri, Yapay Zeka ve Robotik, İnsansız Kara ve Deniz Araçları, Lazer ve Elektromanyetik Silahlar gibi konularda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.
Artık Türkiye’nin savunma sanayiinde dünyanın gerisinde kalma lüksü olmadığının bilinciyle hareket ediyoruz.”


Demir, dünyada her an gelişen teknoloji sayesinde büyük bir rekabet gücü yarışı yaşandığını belirterek “Bu yarışın en önemli aktörlerinden biri de savunma alanındaki Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarıdır. Bu nedenle teknoloji odaklı Ar-Ge, Ür-Ge ve İnovasyon stratejilerinin belirlenmesi, teknoloji projelerinin yönetilmesi Başkanlığımız için stratejik öneme sahip konulardır.

Küresel bir güç olma yolunda hızla ilerlemekte olan ülkemiz, savunma sanayii alanında da özellikle son yıllarda ciddi bir atılım içindedir. Bu doğrultuda yürütülmekte olan projeler vasıtasıyla sanayimiz ve ihracatımız büyümekte ve bu alanda dışa bağımlılığımız gün geçtikçe azalmaktadır.

Daha da önemlisi bu projelerin çıktıları olan platformlar ve sistemler sahada kullanılmakta ve güvenlik güçlerimizin görevlerini güvenle icra etmelerine yardımcı olmaktadır” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Bütün bu başarılar, başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliği ve karar alma süreçlerindeki desteği ve savunma sanayii ekosisteminin gayretleri sayesinde elde edilmiştir.

Bugün Türkiye ürettiği platformlar ve alt sistemlerinin yetenekleri sayesinde savunma sanayiinde artık bir pazar değil, aktör konumuna dönüşmüştür.
Geleceğin teknolojilerine bugünden başlayan yolculuğumuz sayesinde, yakın gelecekte bugünkü konumundan daha ileride olan bir Türkiye göreceğimize olan inancım tamdır.”



 

Diğer