DİĞER

Toprağın ateşle raksı : Seramik

SAMSUN24.02.2022 09:38

Neşe KADAN


Toprağın ateşle raksıdır aslında seramiğin serüveni. Son zamanlarda kaybolmaya yüz tutsa da hala seramik sanatını yaşatmaya yönelik önemli çalışmalar var.

Samsun Büyükşehir Belediyesi bünyesinde açılan seramik kursu da bunun en güzel örneklerinden. Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı seramik kursu büyük ilgi görüyor. Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan seramik kursuna katılanlar da oldukça memnun.

Kurs Eğitmeni Sümeyye Sultan Çimen, ”Seramiğin hikayesi ve süreci çok uzun. Elde ettiğimiz çamuru şekillendiriyoruz. Ardından kurutmaya alıyoruz. Yaklaşık bir hafta kuruma süresi var. Daha sonra 8 saat bin derecelik fırında kalması gerekiyor.8 saat soğuma süresinin ardından dekorlayıp, sırlıyoruz. Sonra 8 saat daha fırında kalıyor. Ve ürün kullanıma hazır hale geliyor” dedi.

__3441__

Kurs Eğitmeni Sümeyye Sultan Çimen, “Kursiyerlerimiz toprakla uğraştığı için kötü enerjilerini atıyor. Burada keyifli vakit geçiriyorlar. Bir şeyler üretmenin hazzını yaşıyor ve aile ekonomilerine katkı sağlıyorlar.” dedi

Seramik kursuna katılanlar da aldıkları eğitimden oldukça memnun. Kursiyerler Seramik yapımını “terapi” olarak niteliyor.

__3440__

Diğer