DİĞER

‘Paydaş Çalıştayı’ stratejik plan çalışmalarına yol haritası olacak

SAMSUN08.12.2021 15:19

Haber Merkezi


Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından iç ve dış paydaşların katılımı ile 2022-2025 yıllarını kapsayacak şekilde hazırlanacak ‘stratejik plan’ çalışmasına yol haritası olması amacıyla ‘Paydaş Çalıştayı’ gerçekleştirildi.

Samsun TSO tarafından düzenlenen Paydaş Çalıştayı'nda katılımcılar yuvarlak masa toplantılarında, iletişim, iş birliği ve koordinasyon, bölgesel/kentsel kalkınma ve yeni dönemi planlama başlıklarında görüşlerini bildirerek, ortaya çıkan sonuçları stratejik plan raporu haline getirmek için çalışmalarına bugün itibari ile başladı. Samsun Büyükşehir Belediyesi Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapılan çalıştaya iş dünyası, yerel yöneticiler ve bürokratlar katıldı.



Çalıştayda konuşma yapan Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, istihdam ve sanayileşme konusuna oldukça önem verdiklerini belirterek “Bu çalıştayın ne kadar önemli olduğunu ve 2022-2025 yıllarını kapsayan ve ilimize önemli bir vizyon kazandıracak olan ne denli önemli bir çalışma olduğunu kısa zamanda göreceğiz. Buradaki çalışmada güzel kararlar çıkacak ve önümüzde bir yol haritası olarak iş dünyamıza bir rehber niteliğinde bir doküman ortaya çıkmış olacak” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“7 tane OSB’miz var. 8. OSB’yi de anbean takip ediyoruz. TİGEM ile bu hafta itibarıyla bir konsensüs oluşturuyoruz. Oradaki 2 bin 400 dönüm araziyi TİGEM’den satın alacağız. Sanayicilerimize burayı kazandıracağız. Bu süreç gayet güzel gidiyor. 3-4 defa müteşebbis ve yönetim kurulu toplantımızı yaptık. Bu konuda da Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası, Tekkeköy Belediyesi ve sanayicilerimiz ile bu çalışmalarımız devam ediyoruz.”


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise yaptığı konuşmada Samsun’da ihracat rekorunun kırıldığını ve ihracat rakamlarının büyüyerek devam edeceğini söyleyerek “Samsun, bölgenin merkezi konumundaki bir şehir olarak dikkat çekiyor. Samsun, Türkiye’nin en büyük 2. büyük üretim havzasına sahip. 4 ulaşım arterinin de buluşma noktası konumunda bulunuyoruz. Bugün pandemi sonrası ihracatta 1 milyar doları aşan bir süreci yaşıyoruz. 2002 yılında Samsun’un ihracat rakamı 36 milyon dolar seviyesindeydi. Samsun’un ihracat geleceği noktasında da önü açık” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Tüm yerel yönetimler ve şehrin tüm kıymetleri ne çalışma yaparsa bu şehir o kadar ilerler. Şimdi yağacağımız çalıştay ile stratejik bir plan oluşacak. Şehrimiz ve gelecek adına olumlu adımların atılacağını ve yol haritasının çıkartılacağını düşünüyorum. Buradan çıkacak olan varsa talepler, eleştiriler ve öneriler hepimiz için kıymetli değerlerdir. Toplantının hayırlı olmasını diliyorum.”

Ekonomik ve sosyal bakımdan bölgesel ve ulusal kalkınmaya destek sağlamak misyonuyla çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise “Bugün de 2022-2025 yıllarını kapsayacak yeni dönem stratejik planımız vesilesiyle bir aradayız. Gayretimiz daha iyi bir gelecek adına ülke kalkınmasına destek vermek.

Bu bağlamda sahip olduğumuz değerleri, potansiyelimizi ve kapasitemizi analiz ederek, sizlerin de görüşleriyle yeni dönem için yol haritamızı belirliyoruz. Hedeflerimiz ideallerimiz çok yüksek ancak potansiyelimiz ve referansımız da bir o kadar güçlü. Ortak payda Samsun etrafında, bu hedeflere ulaşmak için siz değerli paydaşlarımızla güçlü bir iletişim ve diyalog içinde olmak gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.

Çalıştaya ayrıca Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, STSO Meclis Başkanı Haluk Akyüz, şehrin idarecileri, STK temsilcileri ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı. Toplantı açılış konuşmalarının ardından basına kapalı olarak devam etti.


 

Diğer