DİĞER

Lavanta tarlasıyla kendi işinin patronu oldu

SAMSUN05.08.2022 12:38

Yaprak KOÇER - Berna İŞÇİMEN


Samsun’da muhasebeci olarak özel bir iş yerinde çalışan Özden Özçelik’in, 2 yıl önce Kavak ilçesinde 8 dönüm arazi üzerine kurduğu lavanta tarlası turizm noktası haline geldi. Ziyaretçi sayısının her geçen gün artması üzerine Özçelik çalıştığı özel işyerinden ayrılıp kendi işinin patronu oldu.
 

Samsun’da yaşayan ve özel bir firmada muhasebeci olarak çalışan Özden Özçelik, 2 yıl önce Isparta’dan hobi amaçlı olarak aldığı lavanta fidelerini ekti. Fidelerin büyümesi üzerine Özçelik, Kavak ilçesi Aşağı Bekdemir mahallesindeki 8 dönümlük araziyi lavanta tarlası yapmaya karar verdi. Toplamda 4 bin lavanta fidesi diktiği tarlanın içine dekoratif ürünler yerleştirerek özel fotoğraf çekim alanları oluşturdu.



Adeta tarlayı bir fotoğraf platosuna dönüştüren Özçelik, hobi amaçlı başladığı lavanta üreticiliğini iş haline getirdi. Gelen ziyaretçi sayının her geçen gün artması ile birlikte lavanta tarlası ilçedeki turizm noktalarından biri oldu. Lavantalar arasında fotoğraf çektirmek, çay ve kahve içip vakit geçirmek isteyenlerin sayısı artınca Özçelik, muhasebeci olarak çalıştığı iş yerinden ayrılıp tamamen lavanta tarlası ile ilgilenmeye başladı ve kendi işinin patronu oldu.



‘Özleniş Lavanta’ ismini verdiği tarlanın kuruluş aşamasında ‘Olmaz, yapamazsın, başaramazsın, Emeğine yazık’ cümlelerini duyduğunu söyleyen Özçelik, “Bütün olumsuz cümlelere rağmen bildiğim yolda devam ettir ve lavanta fidelerini ektim. Ekstra tarlayı süsledim. Fotoğraf çekimi için alanlar oluşturdum.


Özden Özçelik

Çok da ilgi gördü. Gelen ve damatlar fotoğraf çekimi için geliyorlar. Ayrıca vatandaşlar da fotoğraf çekimi için gün boyu doğa ile iç içe vakit geçirmek için buraya geliyorlar. Çay, kahve içip huzurlu bir ortamda zaman geçiriyorlar. Hafta sonu yaklaşık 500 kişiyi burada ağırlıyorum. Hatta yan tarafta bulunan araziyi de kiralayıp orayı da ay çiçeği tarlası yaptı. Bu alanı daha çok geliştirmek istiyorum” dedi.



Ziyaretçi sayınını artması üzerine çalıştığı iş yerinden ayrılıp tamamen lavanta tarlasına odaklandığını dile getiren Özçelik, “Burada kendime bir alan yarattım. Kendime bir şeyleri ispatlamış oldum. Emeklerimin karşılığını görünce bu beni çok mutlu ediyor. İlerleyen zamanda istenilen görselliğe gelecek.

Tamamen kendi bütçemle burayı kurdum. Ben kendime inandım ve pes etmedim. İyi ki yapmışım. Örnek olabilmek istiyorum. Özellikle kadınların neler başarabileceğini göstermek benim için önemli. Bizde yapabilir miyiz diye çok soran oluyor. Kadınlara mesajım şu; Ben bu yaşıma kadar hiç toprakla ilgilenmedim. İlk defa böyle bir işle birlikte toprakla uğraşmaya başladım. Sonuçta başardım. İnsanlar çalışsınlar, denemeden hiçbir şey yapılmıyor” diye konuştu.



Bir hafta sonra lavantaların hasadına başlayacağını ifade eden Özçelik, Kavaktaki tesiste topladığı lavantalardan lavanta yağı yapılacağını söyledi.

Diğer