DİĞER

Şehir Hastanesi’nde son durum

SAMSUN23.07.2022 12:05

Yaprak KOÇER


Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Samsun Şehir Hastanesi’nin inşaatında fiziki gerçekleşmenin yüzde 27-28 seviyesine ulaştığını belirterek kaba inşaatının ise yüzde 55-60'lara geldiğini söyledi.

Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç, Canik ilçesinde yapımı devam eden Samsun Şehir Hastanesi projesinin inşaat alanına giderek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Projenin son durumu ile ilgili bilgi veren Oruç, “900 yataklı şehir hastanemizin inşaatı devam ediyor.

Yüzde 27-28 fiziki gerçekleşmesi oldu. Kaba inşaat olarak yüzde 55-60’ı yapılmış halde şu anda. Mevcut durumda 500 civarında personel çalışıyor. Çok hızlı bir şekilde vargüçleri ile yetiştirmeye çalışıyorlar. İnşaatımızda çalışmalarımız iyi gidiyor.

Bizler de planlamalarımızı yapıyoruz. İç dizaynlarını, hekim çalışma programlarını, hastane çalışma düzeni, ameliyathaneleri, yoğun bakımlarını şuanda planlıyoruz. Tıbbi cihazlarımızı da planlayarak nasıl geçeceğimizi nasıl yöneteceğimizi yönlendireceğimizi şu an çalışıyoruz: İnşallah en kısa zamanda biter. Bittikten sonrada biz hızlı bir şekilde taşınmış oluruz” diyerek sözlerine şöyle devam etti:
 


Samsun İl Sağlık Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Muhammet Ali Oruç


“Samsun için şimdiye kadar yapılmış sağlık anlamında en büyük yatırım. Samsun kavşak noktada olan Karadeniz’e açılan bir kapı özelliğinde. Samsun bölge illere de sağlık hizmeti sunuyor. Hastanemizin yapılmasıyla bölgeye daha çok hizmet vermiş olacağız. Hem Samsun’a hem bölgeye hem de sağlık turizmi anlamında yurt dışına hizmet verecek bir kapasitede hastane olacak.

300 bin metrekare kapalı olan 200 yatak kapasiteli yoğun bakımı olan 40 ameliyathanesi olan ve özellikli birimleri olan çok üst düzey bir hastane olacak. Biz de şehir içindeki hastane planlamalarımızı buna göre yapacağız. Eğitim ve Araştırama Hastanemizi buraya taşıyarak buradaki kadroyu da güçlendirerek bölgeye ülkeye ve yurt dışına hizmet edebilecek kapasiteli bir hastaneyi yapıyoruz.“

Diğer