DİĞER

Saat 09.05’de hayat durdu

SAMSUN10.11.2021 10:30

Haber Merkezi


Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'ncü yılında saygıyla anıldı. Samsun'da da saat 09.05'te vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83'üncü yıl dönümünde Samsun'da düzenlenen törenlerle anıldı. '10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü' nedeniyle İlkadım ilçesinde Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.



Törene Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kamu kurumu ve kuruluşlarının temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. İlk olarak Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu. Ardından saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşunda bulunuldu, kentte adeta hayat durdu.


Törende Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Vali Dağlı, “Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu aziz Atatürk. Vefatınızın 83'üncü yıl dönümünde, şahsınızı özlemle anmak için huzurundayız. Eseriniz olan Cumhuriyet'e sahip çıkmak, milletimizin geleceği için çalışmak hepimizin ortak görevidir. Bize işaret ettiğin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefi doğrultusunda tüm gücümüzle çalışıyoruz. Bu aziz millet, ülkemizi, Türkiye’nin geleceğini, ay-yıldızlı bayrağımızı namertlere çiğnetmeyecektir. Bu vesile ile sizi, tüm şehitlerimizi ve vefat eden tüm gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlık ve afiyet diliyorum” dedi.
Anma etkinlikleri, anıttaki törenin ardından Atatürk Kültür Merkezi’nde devam etti.

 

Diğer