DİĞER

Risk haritası kırmızıdan yeşile döndü

SAMSUN17.05.2021 13:23

Yaprak KOÇER

Samsun’da artan koronavirüs vakalarını düşürmek için yürütülen çalışmalar sonuç verdi. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasında yaklaşık 1.5 ay önce kırmızı ile kaplanan risk haritası yeşile döndü.


Samsun'da, artan koronavirüs vakaları 27 Mart-3 Nisan tarihlerinde yüz bin nüfusa karşılık gelen Covid-19 vaka sayısı 678.72’e kadar çıkmış bu oranla kent Türkiye’de ilk sırada yer almıştı. Bu durum Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasındaki risk haritasına da yansımış kent merkezi yüksek riski temsil eden kırmızı renk ile kaplanmıştı. Kentte yoğun bakım servislerindeki doluluk oranı yüzde 81´e kadar yükselmişti.

Bu kapsamda vaka sayısının düşürmesi için başlatılan çalışmalar hızla sonuç verdi. Yüz bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısı 1-7 Mayıs haftasında 189.00’a kadar düştü. Vaka sayısındaki bu düşüş HES uygulamasındaki risk haritasına da olumlu yönde yansıdı. Samsun kent merkezi risk haritasında düşük riski temsil eden yeşil renkle kaplandı. Yaklaşık 1.5 ay sonra haritada hakim renk kırmızıdan yeşile döndü. Kente vaka sayısındaki düşüş eğiliminin devam ettiği belirtildi.

Diğer