DİĞER

Karadeniz’de hamsi sürprizi

SAMSUN27.08.2021 16:13

Haber Merkezi

Karadenizli balıkçıların dört gözle beklediği yeni av sezonuna kısa bir süre kala küçük tekneleriyle denize açılan balıkçılar hamsi yakalamaya başladı. Hamsi kilosu 25 liradan tezgahlarda yerini aldı.


1 Eylül’de başlayacak denizlerde yeni av sezonuna kısa bir süre kala Karadeniz’de hamsi sürprizi yaşandı. Bir süredir küçük tekneler tarafından yakalanan mezgit, istavrit ve barbun gibi türlerin arasına hamsi de katıldı. Az sayıda çıkan ilk yerli hamsiler kilosu 25 TL’den satışa sunuldu.

'Hamside bolluk bekliyoruz'

Balıkçı Onurcan Köse, bu yıl hamsinin bol almasını beklediklerini söyleyerek “Mezgit ve barbun bugün pek çıkmadı. Onun yerine hamsi çıktı. 3 kasa hamsi geldi. Normalde ağustos ayının ortalarında palamut çıkardı ama hala palamudu göremedik. Palamudun olmaması hamsinin bol olacağını gösteriyor. Bu yılın hamsi yılı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Küçük balıkların tezgahta bulunmasının balık satışlarının artmasını sağladığını dile getiren Köse, “Satışlarımız 1 ay öncesine göre şu anda iyi. İyi olmasının sebebi de küçük balıkların tezgahta bulunması. Mezgit, kefal, barbun ve istavrit türü balıklar tezgaha geldikçe işlerin iyi olmasına sebep oluyor. Sezona da az kaldı. Eylül’de işler daha da iyi olur. Alabalık, somon, mezgit ve yayının kilosu 30 TL’den satılıyor. Barbun ve istavritin kilosu 25 TL’den satılıyor. Kefal ve sazanın kilosu 15 TL’den satılıyor. Levrek ve çipuranın kilosu 45 TL’den satılırken, izmaritin kilosu da 10 TL’den satışa sunuluyor” dedi.

Diğer