DİĞER

İç sularda av yasağı başladı

SAMSUN01.04.2022 09:57

Yaprak KOÇER


İç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağının 1 Nisan itibarıyla başladı.
 

İç sularda sazan, kadife, siraz, yayın, tatlı su kefali ve diğer balık türlerinin avlanma yasağı bugün (1 Nisan) itibariyle başlarken balıkçılar av yasağına uymaları konusunda ilgili kurumlar tarafından uyarıldı. Av yasağının başlaması ile birlikte, balıkçıların kayıklarını karaya çekmelerinin zorunlu olduğu belirtildi.

Yasağın 1 Temmuz 2022’de sona ereceği ifade edilirken bu tarihe kadar balıkçı teknelerinin iç sulara açılmasının yanı sıra teknelerde ve kıyıda av araç ve gereçlerinin bulundurmasının da yasak kapsamında olduğuna dikkat çekildi.



1 Nisan ve 1 Temmuz tarihleri arasında, Samsun sınırları içerisinde bulunan Bafra Balık Gölleri Lagün Kompleksi, Karagöl, Akgöl- Simenit, Lâdik Gölü gibi doğal göllerimizin yanı sıra Derbent, Susuz, Altınkaya I ve II, Hasan Uğurlu ve Suat Uğurlu Baraj Göllerinde ilgili kurumların görevlileri tarafından denetim çalışmaları yapılacağı belirtildi.


 

Diğer