DİĞER

Hobi Olarak Başladı, Şimdi Taleplere Yetişemiyor

SAMSUN21.07.2022 14:05

Neşe KADAN


“Amacımız Samsun’u Lavanta Üretimine Marka Yapmak”

 Hobi olarak başladı, şimdi taleplere yetişemiyor. Samsun’un Canik ilçesi Yayla Mahallesinde yaşayan Engin Vural Lavanta üretimi için 2 yıl önce kolları sıvadı. Hobi olarak başladığı lavanta yetiştiriciliği kısa sürede ona gelir kapısı oldu. Lavanta yağından Mum, oda kokusu, kolonya gibi ürünler üreten Vural kendi markasını oluşturdu.

Hobi olarak başladık ,Samsun’a bir marka kazandırdık”

Lavanta Üreticisi Engin Vural; “Bahçemize hobi olarak lavanta diktik. İçinde dolaşmak için .Çiçeklerini eşe dosta dağıtmak için. Sonra yağ oranı yüksek çıkınca Samsun’a bir lavanta markası kazandırmaya karar verdik. Kolonya, oda kokusu, mum, parfüm, lavanta suyu ürettik. Çok beğenildi .Fuarlara katıldık.İnternet üzerinden satışlarımız oluyor. Yoğun bir talep var” diye konuştu.

“Lavanta Tarlalarına Fotoğraf Çektirmek İçin Gelenler Var”

Lavantayla yapılan ürünler kadar lavanta bahçesinin de ilgi gördüğüne dikkat çeken  Lavanta Üreticisi Engin Vural; “Lavanta bahçemizi gezmek için gelenler oluyor. Fotoğraf çekiyorlar. Gayet güzel oldu bizim için .Gördüğümüz ilgiden çok memnunuz. Bizim amacımız Samsun’u lavanta konusunda marka yapmak. Samsun merkeze 30 km uzaklıkta burası. Hafta sonu gelip bahçemizi gezebilirler” dedi.

Vural , mevcut bahçeye ilave 5 Dönüm daha ilave ekim yaptığını bu işi yaygınlaştırmakta kararlı olduklarını sözlerine ekledi.

 

 

Diğer