DİĞER

Faydaları Saymakla Bitmiyor

SAMSUN28.06.2022 10:43

Neşe KADAN


Uzmanların faydalarını saymasıyla popülerleşen hibiskus, zayıflamaya yardımcı olmasıyla öne çıkıyor.

Hatmi çiçeği olarak da bilinen hibiskus, 'nar çiçeği, Medine gülü' gibi isimlerle aktarlarda satılıyor. Peki, hibiskusun faydaları nelerdir? Hibiskus çayı nasıl yapılır? İşte, şifa deposu özellikleriyle bilinen hibiskusun faydaları:

Hibiskus Çayının Faydaları Nelerdir?

 

Hibiskus Çayı Nasıl Hazırlanır?

Hibiskus çayı için gereken malzemeler; 1 tatlı kaşığı kurutulmuş hibiskus, 1 su bardağı içme suyu.

Hibiskus çayı yapımı oldukça kolaydır. İlk olarak su kaynatılır. Kaynar suyun içerisine 1 tatlı kaşığı hibiskus eklenir ve demlenmesi için 10 dakika beklenir. Ardından çay süzülerek içilir. Hibiskus çayı mayhoş bir tada sahiptir. Bu yüzden bal, tarçın veya esmer şeker eklenerek de içilebilir.

Hibiskus Çayı Günde Kaç Bardak İçilebilir?

Hibiskus çayı günde en fazla 2 bardak içilmelidir. Hibiskus çayı öğleden önce ve öğleden sonra olacak şekilde içilir. Hibiskus çayı 10 gün boyunca içildikten sonra mutlaka 3 ay ara verilmelidir. 10 günden fazla tüketilmesi halinde faydalarından çok zararları ortaya çıkabilir. Üç ayda bir kez 10 günlük tekrar yapılmalıdır.

Hibiskus Çayı Ne Zaman İçilmeli?

Hibiskus çayı aç mı tok mu içilir sorusu da çok merak edilmektedir. Hibiskus çayı daha önce söylediğimiz gibi öğleden önce ve öğleden sonra olmak üzere 2 kere tüketilmelidir. Aç veya tok karnına tüketilebilir.

Hibiskus Çayının Zararları Nelerdir?

Her şeyde olduğu gibi hibiskus çayının fazlası da sağlık açısından zararlıdır. Hibiskus çayı aşırı tüketildiğinde kan basıncını düşürür. Özellikle düşük tansiyonu olan kişiler de bu durum baygınlığa neden olabilir. Aşırı tüketilen hibiskus çayı bazı kişilerde halüsinasyon görmeye yol açabilir.

Hibiskus Çayı Kimlere Önerilmez?

Öncelikle düşük tansiyona sahip olan kişilerin hibiskus çayı tüketmesi önerilmez. Kronik rahatsızlığa sahip olan kişiler, düzenli ilaç kullananlar, hamilelik ve emzirme dönemindeki kadınlar, alerjik bünyeye sahip olanlar ve kolesterolü olan kişilerin doktor onayı almadan hibiskus çayı tüketmemesi gerekir. Aksi takdirde sağlık açısından ciddi sonuçlara yol açabilir.

 

Diğer