DİĞER

Büyük Samsun Buluşması İçin Geri Sayım Başladı

SAMSUN06.05.2022 13:53

HABER MERKEZİ


Tarihi Kent Samsun, Yenikapı’da Tanıtılacak

Samsun, 17. Tanıtım Günü etkinliğine hazırlanıyor. İstanbul’da düzenlenecek etkinlikte Samsun, ziyaretçilerine yöresel lezzetlerini tattıracak. Yazarların kitap imza günlerinin yanı sıra çeşitli söyleşilerin yapılacağı tanıtım etkinliğinde ünlü sanatçılar da sahne alacak.

Samsun, tarihi, turistik ve kültürel potansiyellerini İstanbul’a taşıyor. 12-15 Mayıs tarihleri arasında Yenikapı sahili miting alanında en kapsamlı tanıtım etkinliğine hazırlanan ilklerin şehri Samsun, ses getiren organizasyona imza atacak. Büyükşehir belediyesinin destekleriyle kurulacak stantlarda kentin yöresel özellikleri ziyaretçilerin ilgi ve beğenisine sunulacak.

Organizasyon kapsamında çok sayıda aktivitenin yapılacağı tanıtım günü etkinliği, 12 Mayıs’ta yerel sanatçı Aziz Nural konseriyle başlayacak. Ardında da halk ozanları, ‘Bizim Sazımız, Bizim Sözümüz’ programıyla türkü sevenlerin ruhuna hitap edecek. 13 Mayıs’ta protokol açılışı kurdela kesiminin ardından Samsunlu halk müziği sanatçısı Zennure Çaylı Koç, sahne alacak. Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. R. Mahmut Aydın ile söyleyişi sonrasında etkinlik, sanatçı Osman Öztekin ve Şeyda Karadeniz konserleriyle devam edecek.

14 Mayıs’ta ‘Bafra Ah Bafra’ kitabının yazarı Alptekin Ahıstalı, ‘En İyi Dostum Sensin’ kitabının yazarı Oğuz İnal, ‘Tanınmamış Kişi’ kitabı yazarı Hayri Varol ve ‘Kelebekler Uçurdum Gönlümde’ kitabı yazarı Seyhan Özcan, imza gününde hayranlarıyla buluşacak. Yağlı güreş gösterileri ve şair Duygu Hacıosmanoğlu’nun programının ardından etkinlik, Yusuf Katmerlikaya, Sibel Yıldırım ve Zara, konserleriyle katılımcılara unutulmaz anlar yaşatacak. Tanıtım etkinliğinin son gününde ise ‘Hem Az, Hem Çok’ şiir kitabının yazarı Beyhan Uygur ve ‘Samsun Yörükleri’ kitabının yazarı Hüseyin Kurt, sevenleriyle bir araya gelecek. Etkinlik, mahalli sanatçı Sami Korkmaz, İzzet Aktaş ve Hüseyin Şimşek konserleriyle sona erecek.

Tarihi ve kültürel birikimiyle Samsun’un özel bir şehir olduğunu vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, tüm vatandaşları tanıtım gününde buluşmaya davet etti. Samsun’un turizmde büyük potansiyeli bulunduğunu ifade eden Başkan Demir, bu tür etkinliklere büyük önem verdiklerini söyledi. Bu yıl Teknofest’e ev sahipliği yapacaklarına da değinen Başkan Demir, festivalin kentin uluslararası tanıtımına önemli katkılar sağlayacağını kaydetti.

Diğer