DİĞER

Bu Lezzeti Mutlaka Tatmalısınız

SAMSUN15.06.2022 09:07

Neşe KADAN


Coğrafi işaretli ürünlerden biri olan nokul, kentte yüz yıllardır damakları tatlandırıyor.

Uzun zamandır Bafra’da işletmecilik yapan Nezahat Şahin hem Bafra Nokulu’ nun Önemini anlattı hem de eşsiz lezzetin yapımındaki püf noktaları paylaştı. Nokulun Bafra yöresinin geleneksel lezzetleri arasında bulunduğuna işaret eden Şahin, bol ceviz ve kuru üzümle yapılan nokula şeker katılmadığını, şerbetsiz bir tatlı olarak satıldığını belirtti.

Şahin, Osmanlı zamanında Bafra'dan Samsun'daki fabrikaya kağnılarla tütün taşıyanların, uzun süre bozulmadan tüketilebildiği için yiyecek ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılan nokulun bugüne kadar geldiğini vurguladı.

Meşhur Lezzetin yapım aşamalarını da Nezehat Şahin SamsunŞehirGazetesi okuyucuları için anlattı. Un, tuz, sıvıyağ, yoğurt ve mayayla yapılıyor. Biraz mayalandıktan sonra parçalara ayırıyoruz. Ardından açma işlemi başlıyor. Hamur açıldıktan sonra bol tereyağıyla yağlıyoruz. Ardından ceviz ve üzüm ekleyip sarıyoruz. Kesme işlemin ardından yumurtasını sürüp pişmesi için fırına gönderiyoruz” dedi.

160 derece ısıtılmış fırında 45 dakika da pişen Bafra Nokulu çay saatlerinizin vazgeçilmez lezzeti olabilir. Evde kendinizin de yapabileceği Bafra Nokul’ unun orijinal halini internet üzerinden de sipariş verebiliyorsunuz.

Diğer