DİĞER

Bu Kurs Karadeniz’de ilk ve Tek

SAMSUN07.03.2022 08:54

NEŞE KADAN


Samsun İlkadım Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan Model Gemi Yapımı Kursu ilgi çekiyor. Gemi yapımında uygulanan yöntem itibariyle bu kurs Karadeniz Bölgesi’nde ilk ve tek olma özelliği taşıyor.

Usta Öğretici Harun Karatay kursun özelliğiyle ilgili bilgi verdi. Karatay; “Diğer illerde daha çok pratik, kolay geminin alt bölümü hazır olarak yapılıyor. Döküm şeklinde ya da anahtar çekimi gibi bir yöntemle yapılıyor. Ama biz öyle yapmıyoruz . Biz tamamen projelerle yanı geminin birebir projesiyle yapıyoruz. Nusret Mayın Gemisi ,Bandırma Vapurunun birebir projelerini ölçekli olarak küçültüyoruz. Ve geminin birebir küçüğünü yapıyoruz” dedi

Usta Öğretici Harun Karatay kursun ilk özelliği taşımasını da değerlendirdi. Karatay;” İlkadım Halk Eğitim Merkezi’ne teşekkür ediyorum. Onların öncülüğünde kurs açtık bu sene .Gelen katılımcı arkadaşlarımızda özveriyle çalışıp birbirinden güzel eserler ortaya çıkardık. Karadeniz’de kursu açabilecek çok kişi yok. Hatta Türkiye’de de sınırlı. Samsun’da böyle bir imkan var. Biz bunu yapabiliyoruz burada. Gelsinler Model Gemi yapımını öğrensinler. Çünkü biz bu işi yaygınlaştırmak istiyoruz “ diye konuştu.

 

Diğer