DİĞER

“Benim Adım Kudüs” konferansı büyük ilgi gördü

SAMSUN09.12.2021 16:40

HABER MERKEZİ


Büyükşehir Gençlik Hareketi kapsamında düzenlenen ‘Benim Adım Kudüs’ konferansı büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ve STK'ların katkılarıyla düzenlenen konferansı Yolcu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer İdris Akdin verdi. 

Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi Büyük Salon'da "Benim Adım Kudüs" Samsun'dan Kudüs'e İnce Bir Yol Vardır programı düzenlendi. 09 Aralık 1917'de Kudüs'ün işgali sonucu son Osmanlı askerinin Kudüs'ten ayrılışı münasebetiyle düzenlenen geceye 15 sivil toplum örgütü katılım sağladı. Vatandaşların yanı sıra Samsun'da yaşayan Filistinliler de programa büyük ilgi gösterdi.


Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı
Ömer İdris Akdin (Fotoğrafta)

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı programda salonda yer bulamayan bazı katılımcılar ayakta izledi. Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi Büyük Salon'da düzenlenen program aynı zamanda SBB TV YouTube kanalından da canlı yayınlandı.

Büyükşehir Gençlik Hareketi ve Sivil Toplum Kuruluşları işbirliği ile hazırlanan programda ezgiler söylendi, şiirler okundu, anlatılar yapıldı. Yolcu Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ömer İdris Akdin'in görsel veriler ve videolar eşliğinde yaptığı sunumda Kudüs'ün tarihi önemi ve Filistin halkının neden yalnız bırakılmaması gerektiğinin üzerinde duruldu.

Diğer