DİĞER

Ayçiçeği hasadı başladı

SAMSUN23.08.2021 10:58

Yaprak KOÇER

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde çiftçiler ayçiçeği hasadına geçen hafta itibariyle başladı. 87 bin dekar alandaki ayçiçeği hasadının Eylül ayı ortasına kadar devam edeceği belirtildi.


Ayçiçeği üretiminde en önemli bölgelerinden biri olan Vezirköprü ilçesinde hasat dönemi başladı.

 

87 bin dekar ayçiçeği ekili alan bulunan ilçede çiftçiler geçen hafta itibariyle ürünlerini hasat etmeye başladı. Hasat döneminin 15-20 Eylül’e kadar devam edeceği belirtildi. 

87 bin dekar ayçiçeği ekili alan var’

Vezirköprü Ziraat Odası Başkanı Arslan Kaya, ayçiçeğinin Vezirköprü’nün en önemli tarım ürünlerinin başında geldiğini söyleyerek “Geçen yıl 93 bin dekar alanda ekimi yapılmıştı sulanan tarım arazilerinin artmasıyla bazı çiftçilerimiz alternatif ürünlere yöneldi.

Bu nedenle bu yıl 87 bin dekar alanda ayçiçeği ekimi yapıldı. Hasat geçen hafta itibariyle başladı ve Eylül ayı ortasına kadar devam edecek. Ayçiçeği ilçemiz çiftçisi için çok önemli bir tarım ürünü.

Geçen yıl 1 ton ürünü 4 bin 200 liraya vermiştik bu yıl ise bu yıl ise bu rakamın 6 bin civarında olmasını bekliyoruz. Henüz alım rakamı açıklanmadı” diye konuştu.

‘Görsel şölen oluşturuyor’

Kaya, ilçede şeker pancarı ekim alanın bu yıl 7 bin dekardan 15 bin dekara, silajlık mısır ekim alanının da 25 bin dekardan 38 bin dekara yükseldiğini belirterek, “Vezirköprü için ayçiçeği ana tarım ürünü. Bunu yanında buğday, şeker pancarı, tütün, mısır üretimimiz de devam ediyor.

Hatta son birkaç yıldır karpuz üretimi de yapılmaya başlandı. Ayçiçeği tarlaları ilçemizin her yerini kaplar halde. Tabi bu durum tarım açısının yanı sıra görsel bir şölen de oluşturuyor.

Ayçiçeği tarlalarında fotoğraf çekmek yada fotoğraf çekinmek isteyen bir çok kişinin de ilçemizi ziyaret ettiğini biliyoruz” şeklinde konuştu.
 


 

Diğer