DİĞER

2022-2025 ihracat hedefi: 8 milyar dolar

SAMSUN31.03.2022 09:03

İHA


Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, 'Stratejik Plan Tanıtım Toplantısı’nda 2022-2025 yılları arasında 8 milyar dolar ihracat hedeflediklerini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Oda Borsa Akreditasyon Sistemi'nde en başarılı odalardan biri olarak yer alan Samsun TSO'nun üyelerine ve bölgesine yüksek standartlarda hizmet vermek adına paydaşlarının katılımıyla yürüttüğü 2022-2025 yıllarını kapsayan Stratejik Plan tamamlanarak, kamuoyuyla paylaşıldı. Samsun TSO’nun iç ve dış paydaşlarının katkılarıyla hazırladığı 2022-2025 yıllarını kapsayan ‘Stratejik Plan’ın ayrıntıları ortaya çıktı.

Tanıtım toplantısında konuşan Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Stratejik Plan’ın ‘Güçlü Samsun’, ‘Güçlü Türkiye’ anlayışına hizmet etmek üzere hazırlandığını ifade etti.



‘Hedef 8 milyar dolar ihracat’

2022-2025 yılları arasında Samsun olarak 8 milyar dolar ihracat hedeflediklerinin belirten Murzioğlu, “Şehrimizden toplam 8 milyar dolar ihracat yapılmasını öngörüyoruz. Bizi bu hedefe götürecek 2022-2025 yıllarında çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. Bu dinamik bir süreç. Yolumuza devam ederken sizlerin de desteği, talebi ve ihtiyaçları doğrultusunda revize etmeye açık bir süreç. Amacımız ve hedefimiz ortak. Biz bu planı sizlerle birlikte yaptık. Zira yolları ayrı olanlar birlikte plan yapamazlar. Güçlü Samsun güçlü Türkiye hedefi ile M. Kemal Atatürk’ün, ‘Vatanını en çok seven, işini en doğru yapandır’ sözü doğrultusunda çalışmaya devam edeceğiz” dedi.



‘Bu plan yol haritamız olacak’

Toplantıda konuşma yapan Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, hazırlanan Stratejik Plan'ın önemine değinerek “2 ay önce bu planın çalıştayına katılmıştık. O zamandan bu zamana bu plan olgunlaştı ve önümüzde önemli bir doküman ortaya çıktı. Bu doküman bizim hem anayasamız hem yol haritamız hem de önümüzü görmeye yarayacak bir araç olarak duracak. Planlarda amaç; planların hiçbir zaman kitaplarda ve raflarda kalmamasıdır. Bu işin neresindeyiz arada bakmamız lazım. ‘Hedefimiz 8 milyar dolardı şimdi nereye geldik’ diye devamlı kontrol etmemiz lazım” şeklinde konuştu.



 

Diğer