DİĞER

Stres anında yemek yememek için 3 basit adım

SAĞLIK30.09.2021 10:28

HABER MERKEZİ


Stres anında yemek yemek kilo anlamın başlıca nedenlerinden biri. “Stresli iken yemeyi durduramıyorum” diyenlerdenseniz bu 3 tavsiyeyi mutlaka okuyun. 

Stres altındaki vücut : Kronik strese pandemi, ekonomik veya işle ilgili baskılar ve kişisel çatışmalar neden olabilir. Ancak tetikleyici ne olursa olsun, vücudunuzun stres hormonu kortizol üretimini artırır ve hormonla ilgili diğer süreçleri etkiler.

Bu, kan basıncında, kalp atış hızında ve iştahta kalıcı bir artışla sonuçlanan bir dizi tepkiye neden olabilir. Stres hormonları ayrıca insülin salınımını baskılar ve insülin direncini artırarak kan şekeri seviyelerini yükseltir. Bu da daha fazla yemenize neden olabilir. Açıkçası çözüm, stres tepkinizi yönetme şeklinizi değiştirmektir. İşte bunu yapmak için üç basit adım.


Stres altnda yemek yememek için yapılması gereken 3 şey.

Günlük düzenli yürüyüş

1. Günlük aerobik egzersiz yapın. 30 ila 60 dakikalık bir aralıklı yürüyüş rutini deneyin veya çevrimiçi bir egzersiz sınıfına katılın. Birden fazla araştırma, bunun sadece stres hormonlarını düşürmekle kalmayıp, depresyonla savaştığını gösteriyor. Ayrıca yeme davranışlarını değiştirmede etkili olan farkındalık ilkeleriyle bilişsel davranışçı terapinin bir kombinasyonu olan diyalektik davranış terapisinden (DBT) de faydalanabilirsiniz .

İlginizi çekebilir
Korona mı grip mi? Nasıl anlarsınız?

2. Her öğünde ve her atıştırmada dikkatli yeme alıştırması yapın. Daha yavaş ve dikkatinizi dağıtmadan yiyin. Yiyeceklerin tat, koku, doku ve renkler gibi sağladığı duyumlara dikkat edin ve her lokmada her birinin tadını çıkarın. Daha az ısırık alacak ve daha sağlıklı yiyeceklerin lezzetlerini keşfedeceksiniz.



3. Yiyeceklerin duygularınız üzerindeki etkisine dikkat edin. Şekerli tatlıların moralinizi yükselttiğini düşünebilirsiniz, ancak bahse gireriz ki kendinizi halsiz, yorgun ve huysuz da hissedersiniz. Yedi yıllık bir çalışma 12 bin 400 kişiyi izledi ve meyve ve sebze alımını artıranların, yapmayanlara göre daha mutlu olduğunu buldu.

Bu adımları bir ay boyunca deneyin - daha az stresli olacaksınız ve daha sağlıklı besleneceksiniz.

Diğer