DİĞER

Obezite cerrahisiyle kronik hastalıklardan kurtulmak mümkün

SAĞLIK05.03.2023 10:39

Haber Merkezi


Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Recep Aktimur, obezite cerrahisi ile birçok kronik hastalıktan kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.


Samsun’da görev yapan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Recep Aktimur, gündelik çalışma rutininin neredeyse yüzde 90'ını obezite hastalarının oluşturduğunu ve yaklaşık 4 bin kişinin hayatına dokunduğunu belirterek, “Günümüzde en çok yapılan ameliyatlardan biri haline gelen obezite cerrahisini yıllar içerisinde birçok negatif görüşün üstesinden gelerek kendi rüştünü ispat etmiştir. Hatta ameliyat uygunluk kriterlerinin genişlemesi ile günümüzde çok daha fazla insanın bilimsel olarak obezite cerrahisinden faydalanabilir, fazla kilolardan ve obeziteye bağlı kronik hastalıklarından kurtulabilir hale gelmiştir” dedi.

“Sosyal hayat iyileşiyor”


Tedavi sonrası süreçten de bahseden Doç. Dr. Aktimur, “Ameliyat ile tip 2 şeker hastalığı, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve uyku apnesi gibi kronik hastalıkların çok büyük oranda tedavi edilebildiği ve kilo verme ile sağlanan psikolojik rahatlamanın da kişilerin sosyal ve aile hayatına çok ciddi faydalar getirmektedir” diye konuştu.

Diğer