DİĞER

Bayram’da Tatlı Tüketimine Dikkat!

SAĞLIK10.07.2022 12:21

HABERMERKEZİ


Bayram’da Tatlı Tüketimine Dikkat!

Bayramda şeker ve tatlı tüketimi artıyor. Bu nedenle başta diyabet hastaları olmak üzere herkesin kan şekerinde ani dalgalanmalara neden olan basit karbonhidrat tüketimine dikkat etmesi gerekiyor. Uzmanlar "Bayramı şekersiz geçirmemek isteyenlere ise şerbetli tatlılar yerine sütlü veya meyveli tatlılardan 'masumane porsiyonlar tüketmelerini öneriyor.

Sütlü Veya Meyveli Tatlılardan 'Masumane Porsiyonlar Tüketebilirsiniz!

Bayram ziyaretlerinde ikram edilen tatlı ve böreklerin öğün olarak kabul edilmemesi uyarısında bulunan Uzmanlar , “Öğünlerde sadece baklava ve böreğe yer vermek daha hızlı acıkmaya, daha fazla kalori ve şeker alımına sebep olur. Sindirim problemlerine de yol açar. Bu nedenle bayram menüleri sadece baklava ve börekle geçiştirilmemelidir” uyarısında bulunuyor.

Bayram sabahı hafif bir kahvaltı ile güne başlanması en doğru olan. Kurban eti ise 1 gün bekletilerek tüketilmeli. Aşırı çay ve kahve tüketiminin de sınırlı olması gerektiğini ifade eden uzmanlar,” Bayram ziyaretlerinde ikramların porsiyonları mümkün olduğunca küçük tercih edilmelidir. Tatlı tüketilecekse, hamurlu ve şerbetli tatlılar yerine küçük porsiyonlar halinde sütlü tatlılar tüketilmelidir” diyor.

Diğer