DİĞER

Ailece Obezite Ameliyatıyla Zayıflayacaklar

SAĞLIK16.03.2022 15:25

HABER MERKEZİ


Ailenin tüm fertlerinde aşırı kiloya bağlı olarak obezite hastalığı olan Görmen ailesi, Samsun’da oldukları obezite cerrahi ameliyatı ile kilo vererek sağlığına kavuşuyor. Eşlerinin ‘Tonton Ailesi’ adını verdiği Görmen kardeşlerden 2’si obezite ameliyatı olurken, diğer 2 Görmen kardeş de Samsun’a gelerek tedavi olacak.

Almanya’da yaşayan Görmen ailesinden Halil Görmen (59), 7 yıl önce Türkiye’ye kesin dönüş yaptı. Aşırı kiloları nedeniyle eşiyle de uyumsuzluklar yaşayan Halil Görmen, hem kilolarından kurtulmak hem de sağlığına kavuşmak için Samsun’a gelerek ameliyat olmaya karar verdi. Tatile gitseler bile fazla kiloları nedeniyle yürüyemediğinden otelden çıkamadığı için eşiyle gezemediğini belirten Halil Görmen, Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Kerim Güzel tarafından obezite cerrahi ameliyatı oldu. Ameliyat sonrası kullandığı onlarca ilacı bırakıp, kilo vermeye başlayan Halil Görmen, fazla kilolarından kurtulup eşiyle birlikte yürümenin hayalini kuruyor.

“Eşimin ailesinin lakabı 'Tonton Ailesi'”

Halil Görmen’in eşi, Görmen'in kilo verip sağlığına kavuşmasını dört gözle beklediğini ifade ederek, “Ben eşimi çok seviyorum, ama kilolu olması iyi bir şey değil. Bazı zamanlarda insan şikâyet ediyor. ‘Keşke kendi işlerini kendi yapsa, kimseye muhtaç olmasa’ diye düşünüyordum. Ameliyat bizim son çıkışımızdı. En çok yapmak istediğim şey Antalya’da eşimle el ele gezmek. Eşim aşırı kilolu olduğu için gezemiyor. Ben sokaklarda geziyordum, eşim ise evde ya da otelde oturuyordu ve ona çok üzülüyordum. Kilo verince ilk işimiz Antalya’ya gidip, el ele tutuşup yürüyüş yapmak. Antalya’da tatildeyken herkes yemekten sonra eşiyle el ele gezerken ben yalnız başıma geziyordum. Eşimle gezememek hep içimde kaldı. Eşimin ailesindeki herkes kilolu. Lakapları da ‘Tonton Ailesi’ olarak anılıyor” diye konuştu.

“2 kardeş obezite ameliyatı olduk, 2 kardeşimiz daha olacak”

Kendilerinden hariç 2 kardeşinin de Samsun’a gelerek obezite ameliyatı olacağını belirten 56 yaşındaki Tuncay Görmen, “Ağabeyim Halil Görmen benden 1 ay önce ameliyat oldu. Dr. Kerim Güzel sayesinde ağabeyim kilo verip, sağlığına kavuşmaya başladı. Ben de onu görünce ameliyat olmaya karar verdim ve operasyon geçirdim. Ameliyatın bu kadar kolay geçeceğini beklemiyordum. Ameliyattan birkaç gün sonra yürümeye başladım. Beş gün içerisinde ayağa kalkıp, normal hayatıma başladım. 2 tane daha kardeşim var. Onlar da aşırı kilolarından kurtulmak için Samsun’a gelip ameliyat olacaklar. Onların başka sağlık sorunları da var, sorunlar hallolur hallolmaz bizim gibi Samsun’a gelip, operasyon geçirecekler” ifadelerini kullandı.

 

 

Diğer