DİĞER

Vali Dağlı : 3 ilçede toplu vakalar görüldü

GÜNDEM08.05.2021 14:31

Yaprak KOÇER

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Covid-19’la mücadele kapsamında Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinde bugün açılan pazar yerlerine giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi.


Covid-19’la mücadele kapsamında Türkiye genelinde uygulanan 17 günlük tam kapanma sürecinde İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi kapsamında semt pazarları 8 ve 15 Mayıs Cumartesi günleri 10.00-17.00 saatlerinde hizmet verecek. Pazar yerlerinde sadece yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerlerinin açılmasına izin verilecek. Bu kapsamda bugün Samsun’da kurulan semt pazarlarında esnaflar, sabah tezgahlarını kurdu ayrıca ekipler tarafından da Covid-19 tedbirleri kapsamında denetimler yapıldı.
Samsun Valisi Zülkif Dağlı, İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, İl Sağlık Müdürü Muhammet Ali Oruç ve Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ile birlikte Atakum ilçesindeki cuma pazarına giderek incelemelerde bulundu.
’69 Yerde Pazar Kuruldu’
Covid-19 tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen uygulamalar hakkında bilgi alan Vali Dağlı, incelemesi sonrasında açıklamalarda bulundu. İl genelinde 69 noktada semt pazarlarının kurulduğunu belirten Vali Dağlı, “Pazar yerlerinde tezgahlar arasının üç metre olması şartımız vardı ancak burada 5 metrenin üzerinde mesafe var. Pazarcı esnafımız haftada bir de olsa pazara çıkmış olacak, aynı zamanda halkımız da taze sebze ve meyvesini alacak. Pazar girişlerinde gerekli tedbir ve önlemler alındı. Sosyal mesafe, maske ve hijyen kuralları korunuyor” dedi. Vali Dağlı, pazar yerlerine girişlerde gerekli kontrollerin de yapıldığını söyledi.

‘Yaklaşacak Bayram Çok Önemli'
Covid-19 vaka sayılarında kentin durumu ile ilgili de konuşan Vali Dağlı, vaka sayılarının belli bir iniş seviyesine geldiğini söyleyerek “Rengimizi maviye döndürmek istiyoruz. Vatandaşlarımızın emeği ve duyarlılığıyla inişimiz devam ediyor. Burada kolluk kuvvetlerimize, sağlık çalışanlarımıza, belediyelerimize, herkese teşekkür ediyoruz. Yaklaşan bayram da bizim için çok önemli. Herkesin desteğini bekliyoruz. Bayramda hareketlilik olmaması gerekiyor. Tam kapanmadan dolayı izin de verilmeyecek. Bu bayramda kendi çekirdek ailemizle bayramı kutlayacağız. Bunun için biraz daha sabredeceğiz ve buna katlanacağız” şeklinde konuştu.
'Toplu Vakalar Görülüyor'
Bayram öncesi uyarılarda bulunan Vali Dağlı, "Ayvacık, Asarcık ve Salıpazarı ilçelerinde toplu vakalarımız oldu. Bunlar da toplu olarak Samsun dışından gelen vatandaşlarımızdır. Maalesef birinde 40, birinde 30'a yakın pozitif vaka var. Onları karantina yurduna yerleştik. Bu şekilde gelişler bizim için her zaman risklidir. Dışarıdan gelenler en azından evden çıkmasınlar. Toplu olarak gelenler evden çıkmasınlar. Birbiriyle mümkün olduğu kadar görüşmemeleri gerekiyor. Bu bizim riskimizi artırıyor. Maviye dönme durumumuzu riske atıyor. Bayrama yaklaştık. Bayramda en önemli üzerine durmamız gereken konu artık bu yıl bayramı geçen yıl olduğu gibi sadece kendi ailemizle beraber geçireceğiz. Kesinlikle ziyaret yapma şansımız yok. En yakın da olsa, yakın komşularımız da olsa kesinlikle bir araya gelmemektir. Bu bayramda artık buna katlanmak zorundayız. İnşallah bayramdan sonrada ülke olarak Samsun olarak rahatlarız. Bildiğiniz gibi 3- 4 hafta gündemde kaldık. En fazla sayılar bizdeydi. 2 haftadır bir rahatlama dönemine girdik. Bütün çabamız, çalışmamız Samsun ilk maviye nasıl döndürürüz, bununla ilgili çalışıyoruz. Vatandaşlarımızdan beklentimiz kesinlikle bu kurallara uymalarıdır" şeklinde konuştu.
Vatandaşların daha duyarlı ve hassas davranması gerektiğini dile getiren Vali Dağlı, yapılan daha sonra trafik denetimlerine de de katıldı.

Diğer