DİĞER

Samsun'da, rüzgar, fırtına ve korkutan yangın

GÜNDEM28.01.2021 09:37

Samsun'da gece yarısı sabaha karşı etkili olan şiddetli rüzgar ve fırtına ağaçları devirdi, tabelaları yerinden söktü. Sanayide bir işyerinde çıkan yangın, rüzgarında etkisiyle büyüdü. İtfaiye ekiplerinin kontrol altına aldığı yangında maddi hasar meydana geldi.


Samsun'da sabaha karşı etkili olan rüzgar ve fırtına panik ve korkuya neden oldu. Fırtınanın etkisiyle ağaçlar yerlerinden söküldü. Tabelalar yerinden söküldü, çatılar uçtu. Şehrin bir çok yerinde de yangınlar meydana geldi. Tekkeköy ilçesi 19 Mayıs Sanayi Sitesi'nde sabaha karşı saat 04.30 sıralarında bir işyerinde meydana gelen yangın rüzgarın da etkisiyle büyüdü.
Motor yağı deposu ile bitişiğindeki mobilya imalathanesinde çıkan yangın, diğer iş yerlerine sıçradı. Yangın yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangında mobilya atölyesi içinde bulunan 2 otomobil, ile diğer iş yerlerinin önündeki araçlar yandı. Yangın güçlükle kontrol altına alındı.

Çarşamba İlçesinde Yargın
Çarşamba ilçesine bağlı Demiraslan Mahallesi’ndeki ormanlık alanda henüz nedeni belirlenemeyen bir yangın meydana geldiı. Kısa sürede büyüyen alevleri gören mahalleliler durumu Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdi. Olay yerine kısa sürede intikal eden itfaiye ekipleri yangına müdahale etti.

Sazlık Alanda Yangın Çıktı
Samsun
’un Terme ilçesi Yalı Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen yangında, idiaya göre, kimliği henüz belirlenemeyen şahıslar tarafından mahallede bulunan sazlık bölgesi farklı noktalardan ateşe verildi. Yangını fark eden mahalle sakinleri durumu 112 acil servise bildirdi. Olay yerine sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Terme ekipleri, arazinin bataklık olmasından dolayı yangına müdahale edemedi. Bölgede etkisini gösteren fırtınanın da etkisiyle şiddetlenen yangın kısa sürede sazlıktaki geniş bir alan zarar verdi. Yangınn mahallede bulunan evlere sıçramaması için, itfaiye ve kolluk kuvvetlerince önlem alındı.

Diğer