DİĞER

Protez bacak yapılan ‘Jack’e yuva aranıyor

GÜNDEM28.05.2021 11:51

Yaprak KOÇER

Samsun’da 8 ay önce enfeksiyon nedeniyle sol ön bacağı kesilen ve 3D yazıcıyla protez bacak yapılan ‘Jack’ isimli sokak köpeği bulunduğu Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Merkezi’nde sahiplendirilmeyi bekliyor.


Samsun’un Kavak ilçesinde 8 ay önce bir sokak köpeği ön iki bacağı kırık halde bulundu. Sokak köpeği daha sonra görevliler tarafından Samsun Büyükşehir Belediyesi Güçten Düşmüş Sahipsiz Hayvan Merkezi'ne getirildi. Burada tedavi altına alınan köpeğin bacağında enfeksiyon olduğu belirlendi. Sol ön bacağı kesilmek zorunda kalan ve ‘Jack’ ismi verilen köpeğe, yaklaşık 5 ay önce 3D yazıcıdan üretilen protez bacak takıldı. Yeniden yürümeye başlayan Jack’in sahiplendirilmesi için hayvanseverler aranıyor.

Köpeğin tedavisini yürüten veteriner hekim Emre Pınar, yapılan tedaviye rağmen köpeğin sol bacağını keserek onu kurtarabildiklerini dile getirerek “Jack bize getirildiğinde iki ön bacağı da kırıktı ve sol ön bacağı neredeyse kopmak üzereydi. Tedavi ettik ancak kurtaramadık. Sonrasında 3D yazıcı ile protez bacak yaptık ve uyguladık. Bu protez bacak ile Jack gayet güzel yürüyebiliyor. Diğer ön bacağında biraz pozisyon bozukluğu var ama o da yürümesine engel bir durumu teşkil etmiyor. Geçen zaman içinde köpeğimiz kilo aldı ve daha hareketli hale geldi. Şuan sağlık durumu gayet iyi ve mutlu. Şuan onun için isteğimiz sahiplendirmek ve bir yuva bulmak. Onu bir hayvansever sahiplenirse biz de çok mutlu olacağız. Bunun için bir engel yok gayet sağlıklı durumda ve rahatlıkla yürüyebiliyor. Sahiplenecek kişilerin köpeğin bakımı ile ilgili akıllarında herhangi bir soru işareti oluşturacak bir durumu yok. Sağlığı gayet yerinde” diye konuştu. 
 

Diğer