DİĞER

Opr.Dr. Kamil Furtun ölüm yıl dönümünde anıldı

GÜNDEM28.05.2021 15:22

Yaprak KOÇER

Samsun’da, 2015 yılında görev yaptığı hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucunda ölen göğüs cerrahı Opr. Dr. Kamil Furtun ölüm yıl dönümde anıldı. Dr. Furtun’un görev yaptığı hastane binası önünde bulunan büstüne çiçek bırakıldı.


Samsun’da 29 Mayıs 2015’te meydana gelen olayda, Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görev yapan göğüs cerrahı Opr. Dr. Kamil Furtun, hastanede İsmail Koyun tarafından düzenlenen silahlı saldırıda vücuduna isabet eden 5 kurşunla yaşamını yitirdi. Olayın ardından hastanenin adı Kamil Furtun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi olarak değiştirildi. Gözaltına alınıp, tutuklanan ve 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan evli ve 2 çocuk babası İsmail Koyun ise Kasım 2015’teki duruşmada Opr. Dr. Kamil Furtun’u ‘tasarlayarak öldürmek’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası’, ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçundan da 2 yıl hapis ve 2000 TL para cezasına çarptırdı. Yargıtay da cezayı onadı.

Opr.Dr. Furtun, ölüm yıl dönümünde görev yaptığı ve hayatını kaybettiği hastane önüne anıldı. Samsun Tabip Odası üyeleri hastane önünde basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Altı yıl önce, hemen şuracıkta, değerli meslektaşımız, şu an Samsun Tabip Odası başkanı Dr. Funda Furtun’un biricik eşi, Taylan’ın babacığı Dr. Kamil Furtun, vahşi bir saldırıyla, görevinin başındayken katledildi. Bizler, hepimiz gülen yüzümüzü kaybettik. Dr. Kamil Furtun, o tarihten itibaren sadece bizim Kamil abimiz , bizim acımız olmadı. Sağlık çalışanına karşı şiddet mücadelesinde ete kemiğe bürünmüş bir sembol haline geldi Dr. Kamil Furtun. Altı yıl önceydi. Dr. Kamil Furtun şifa dağıttığı ve şimdi kendi adıyla anılan bu hastane binası koridorunda saldırıya uğradığında. Bizler o günde söylemiştik. ‘Unutmayacağız, unutturmayacağız’.  Şimdi yine aynısını söylüyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız.”

Açıklama sonrasında Samsun Tabip Odası başkanı Dr. Funda Furtun ve katılanlar Opr.Dr. Kamil Furtun’un hastane binası önündeki büstüne çiçek bıraktı.
 

Diğer