DİĞER

Butik çikolata nasıl yapılıyor? Ustası anlatıyor

GÜNDEM06.03.2022 15:47

Neşe KADAN


Butik çikolata görüntüsüyle, kokusuyla aklımızı başımızdan alıyor. İster kendinize ya da sevdiklerinize hediye olarak alın, isterse özel gün çikolatası olarak dostlarınızı etkilemek için...

Butik çikolata yiyen herkesin hafızasında unutulmaz izler bırakıyor. Yetenekli ustaların elinde bir sanat eserine dönüşen butik çikolatalar şüphesiz yediden yetmişe herkes için vazgeçilmez bir tat.

Butik çikolata sınırsız bir dünya. İçinde kullanacağınız malzemenin çeşidine, yapılış amacına ve elbette tasarlayan çikolata ustasının hayal gücüne göre sayısız çeşitte çikolata tasarlanabiliyor.

Kullanılacak olan çikolatanın çeşidi, içinde kullanılacak olan malzemelerin kalitesi, tazeliği gibi faktörler hazırlayacağınız butik çikolatanın kalitesini, tadını ve yapımını etkiliyor.

İlkadım Halk Eğitim Merkezindeki çikolata kursuna katılanlarda ortaya birbirinden leziz çikolatalar çıkarıyor.

Kurs öğretmeni Ayşim Özbaş, butik çikolata yapımının püf noktalarını anlattı. Özbaş, "Benmari usulü eritilen çikolata mermer üzerinde tamperleniyor. Ardından kalıplara dökülüyor. Buzdolabında iyice soğuduktan sonra kalıplardan çıkarıp istediğimiz şekilde süzülüyoruz” dedi.

Özbaş, “Çikolatanın kalitesi çok önemli. Hijyen kurallarına dikkat etmek gerekiyor. Tamperleme sıcaklığını iyi ayarlamak şart” diye konuştu.

İZLEMEK İÇİN https://www.youtube.com/watch?v=KUV7bplS7FM

Diğer