DİĞER

Bakan Varank: Tüm zamanların rekoru kırıldı

GÜNDEM14.06.2022 13:52

Haber Merkezi


Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “2021'de 300'den fazla girişimimiz toplamda 1,5 milyar doların üzerinde yatırım alarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 2022'de de bu trendin artarak sürdüğünü görüyoruz” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, 6. Yeni Nesil Girişimcilik Zirvesi’nde "Unicorn Çağı" temasıyla düzenlenen etkinliğin özel oturumu için video mesaj gönderdi. Birkaç yıl öncesine kadar Türkiye'nin "unicorn" terimine yabancı olduğunu dile getiren Bakan Varank, 2019'da açıklanan Sanayi ve Teknoloji Stratejisi'nde 2023 yılına kadar en az 10 unicorn çıkarma hedefi konulduğunu hatırlattı.


Vakan Varank, bugüne kadar Türkiye'den 6 unicorn çıktığını söyleyerek "Bunların iki tanesi decacorn seviyesine yani 10 milyar doların üzerinde değerlemeye ulaştı. Bu durum elbette hem yurt içinde hem de yurt dışında girişim ekosistemimizin potansiyeliyle ilgili büyük bir heyecan uyandırdı. Dünyanın önde gelen finans ve ekonomi basını ülkemizin bu başarısını gündemlerine taşıdılar" dedi.
 

Bu gibi başarılı gelişmelerin salgın gibi şokların en ağır yaşandığı dönemde gerçekleştiğini belirten Bakan Varank, “Üretimin, ticaretin neredeyse durma noktasına geldiği bir ortamda çıkarılan "Turcorn"lar ülke için yeni nesil bir ekonominin işaret fişeği konumundadır. 2021'de 300'den fazla girişimimiz toplamda 1,5 milyar doların üzerinde yatırım alarak tüm zamanların rekorunu kırdı. 2022'de de bu trendin artarak sürdüğünü görüyoruz. Bu yılın ilk çeyreğinde, toplam 1 milyar 273 milyon dolarlık yatırımla Avrupa'da İngiltere'nin de içinde olduğu en yüksek lige yükseldik" dedi.

 

Diğer