DİĞER

Azerbaycan’da helikopter düştü: 14 asker şehit oldu

GÜNDEM30.11.2021 16:48

Haber Merkezi


Azerbaycan’da Devlet Sınır Hizmetlerine ait askeri helikopterin uğradığı kazada çoğu rütbeli 15 askerin şehit olduğu, 2 askerin de yaralandığı belirtildi.

Azerbaycan Devlet Sınır Hizmetlerinden yapılan açıklamada, kazanın yerel saatle 10.40 sıralarında Hızı bölgesindeki Karaheybet hava eğitim alanında meydana geldiği açıklandı.

Devlet Sınır Hizmetleri ve Başsavcılık üst düzey yetkililerinin olay yerine gittiği, kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Kazada 1 albay, 1 yarbay, 5 binbaşı, 4 yüzbaşı, 2 teğmen ve 1 teknik çalışanın şehit olduğu ifade edilen açıklamada, 1 yarbay ve 1 yüzbaşının yaralandığı kaydedildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yayımladığı mesajda, kazada yaşamını yitiren askerlerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajında, "Bugün yaşanan elim askeri helikopter kazasında şehit olan Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Can Azerbaycan halkına ve hükümetine başsağlığı dileklerimi iletiyorum" dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise  Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile telefonda görüşüp helikopter kazasında şehit olan askerler için başsağlığı, yaralanan askerler için de geçmiş olsun dileklerini iletti.

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da  Azerbaycan'da helikopterin kaza kırıma uğraması sonucu şehit olanlar için Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ve Devlet Sınır Hizmetleri Başkanı Orgeneral Elçin Guliyev'e taziye dileklerini iletti.

 

Diğer