DİĞER

Bakan Bilgin'den Asgari Ücret Açıklaması

EKONOMİ11.10.2022 15:43

HABER MERKEZİ


Asgari ücrette konuşulan rakamlarla ilgili Bakan Bilgin'den açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, asgari ücretin Komisyon kararıyla belirlendiğini hatırlatarak, açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Asgari ücretin 9 bin lira olacağına ilişkin iddiaları değerlendiren Bilgin, asgari ücretin üzerinde rakam yarıştırılacak bir konu olmadığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, asgari ücret artış oranıyla ilgili, "Ekim- kasım- aralık, bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon, bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da şüreçlerden habersiz" dedi.

Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Bilgin, asgari ücret artış oranına ilişkin tartışmalarla ilgili soru üzerine, "Asgari ücret, üzerinde rakam yarıştıracağımız bir konu değil. Asgari ücret benim de karar vereceğim bir konu değil. Asgari Ücret Tespit Komisyonu var. Enflasyon oranı değerlendirilerek, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlenecek. 'Asgari ücret şu kadar olacak bu kadar olacak', kimden çıkıyor bu rakamlar. Yasal süreç belli. Şimdi ben de çıkıp '20 bin olacak' diyeyim. Ekim- kasım- aralık, bu enflasyon rakamlarını göreceğiz. Komisyon bunu değerlendirecek ve karar verecek. Rakam söyleyenlerin hiçbiri gerçeği yansıtmıyor ya da şüreçlerden habersiz" diye konuştu.

Bakan Bilgin, 'gelir vergisi' tartışmalarıyla ilgili soruya da "Gelir vergisiyle ilgili maliye bakanımız ile görüştük, o konuda çalışıyoruz" cevabını verdi.

9 BİN LİRAYA KADAR ÇEŞİTLİ BİRÇOK RAKAM İFADE EDİLİYOR

Konuyla ilgili bilgi veren CNN Türk muhabiri Arda Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "9 bin liraya kadar çeşitli birçok rakam ifade ediliyor. Bakan bilgin konuyla ilgili açıklama yaptı. Bu rakamların hiçbirinin geçerliliği yok. Asgari ücret böyle tahminler üzerinden rakam yarıştıracağımız bir konu değil. Toto tahmini mi bu."

 

Diğer