DİĞER

Dezenfektan üretimine yeni eğitim sezonuyla hız verdi

EĞİTİM04.09.2021 11:33

İHA


Dezenfektan üretimi yapan okul, tüm Karadeniz illerindeki okullara temizlik malzemesi gönderiyor.

Samsun’un Atakum ilçesi bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, dezenfektan üretiminde hız kesmiyor. Günde 50 ton dezenfektan ve temizlik malzemesi üreten okul, Karadeniz’in ihtiyacını karşılıyor.

Dezenfektan üretimi ile örnek oluyorlar

Eğitim-öğretim yılının başlamasıyla birlikte üretimini artırdı. Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Kimya Teknolojisi Alanı, milyonlarca lira okula katkı sağlıyor.

Geçen 5 milyon lira ciro yapan okul, Karadeniz illerindeki tüm okulların temizlik malzemesi ihtiyacını da karşılıyor.

Gelen talepleri karşılamaya çalışan okul, hem eğitiyor hem kazandırıyor. Okul Müdürü Melek Çelebi, günde 50 ton kapasitelerinin olduğunu söyledi.


Dezenfektan üretimi ile geçen yıl 5 milyon T ciro yaptı.

Bakanlık desteğiyle

Üretime hiç ara vermediklerini belirten Çelebi şunları söyledi:

“Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleri ile üretim yapıyoruz. Dezenfektan, temizlik ürünleri ve maske üretimi döner sermayeye bağlı okullarda devam ediyor. Bakanlığın emir ve destekleri ile bunu yapıyoruz. Bu anlamda bölgemize hizmet veriyoruz.

Ham madde konusunda sıkıntımız yok. Okullarımızın birçoğunun ihtiyacı karşılandı. Hala daha sevkiyat devam ediyor. Okullarımız, 6 Eylül’de hijyenli bir şekilde eğitim-öğretime başlayacak.”

Günde 15 ton sevkiyat

Müdür Melek Çelebi, İlçelerden gelen dezenfektan ve sıvı ürünlerinin sevkiyatını yaptıklarını dile getirdi. Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Çelebi şöyle devam etti:


Okul, üretimi ile Karadeniz illerindeki tüm okulların ihtiyacını karşılıyor.

“Günde en az 10-15 ton ürünün sevkiyatını okuldan gerçekleştiriyoruz. Kolonya, alkol-klor bazlı sıvı dezenfektan, yüzey temizleyiciler gibi günün anlamına uygun 50 kalem üründe üretim gerçekleştiriyoruz.

Pandemi döneminde dahi hiç ara vermeden üretim yaptık. Bu çalışmaları öğretmen ve öğrencilerin desteği ile devam ettirdik.”

Hedef ciro değil eğitim

2018’de 1 milyon 750 bin TL ciro yapan okul, 2019 yılında 3.5 milyon TL ciroya ulaştı.

Geçen yıl ise 5 milyon TL ciro yapan okulun hedefi ciro değil, öğrencilere uygulamalı olarak eğitim vermek. Ayrıca döner sermayeye katkı sağlamak.

Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında da üretime devam edecek.

Diğer