DİĞER

Başarı hikayesi kitap oldu

EĞİTİM22.06.2022 10:45

Yaprak KOÇER


Hayata geçirdiği projelerle 2018'de 'dünyadaki en iyi 10 öğretmen' arasında gösterilip, 'küresel öğretmen' ödülüne layık görülen Salıpazarı Anaokulu Müdürü Nurten Akkuş, başarı yolculuğunu yazdığı kitapta anlattı. Akkuş, öğretmen ve öğretmen adaylarına, gençlere ilham olmak için yaşadığı süreci bir kitapla anlatmak istediğini söyledi.
 

Salıpazarı Anaokulu Müdürü, 'Oyuncak Kumbarası', 'Bana Bir Masal Anlat Baba' gibi projeleri hayata geçiren 15 yıllık öğretmen Nurten Akkuş, Hint asıllı işadamı Sunny Varkey’in eğitim alanında projeler geliştirmek amacıyla kurduğu ve onursal başkanlığını ABD eski Başkanı Bill Clinton’ın üstlendiği Varkey Gems Vakfı (Varkey GEMS Foundation) 'Küresel Öğretmen Ödülü Komitesi'nin (The Global Teacher Prize) 2018 yılı için seçtiği 'En iyi 50 öğretmen' arasında yer aldı. Yapılan değerlendirme ve elemenin ardından Akkuş, vakfın açıkladığı 10 finalistten biri de Akkuş oldu. Akkuş, bu başarısı ile dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına giren ilk Türk öğretmen oldu.



‘Benim adım öğretmen’

Hayata geçirdiği projelerle herkese örnek olan, ulusal ve uluslararası platformlarda birçok ödüle layık görülen Akkuş, başarı hikayesini ise yazdığı kitapta anlattı.  
Dünyanın en iyi 10 öğretmeni arasına girmesiyle sonuçlanan süreci yazdığı ‘Benim adım öğretmen’ isimli kitapta paylaşan Akkuş, meslektaşlarına, öğretmen adaylarına ve gençlere ilham olmak istediğini söyledi.


‘İlham olmak istedim’

Nurten Akkuş, eğitim ve toplum alanında birçok proje gerçekleştirdiğini söyleyerek “Bir öğretmen, kadın ve Türk genci olarak bir başkasının hayatına dokunmak ve ilham olabilmek benim her zaman hedefim oldu. Hep kendimi motivasyon olarak gördüğüm bir görevdi bu benim için. Gittiğim konferanslar, söyleşiler ve birebir görüşmelerde bu konu odak noktam oldu. Dinleyicilerden ‘Bir kitabınız olsa başucumuzda dursa, bize kılavuz olsa’ cümlelerini çok fazla duydum. Bende bu kitapta istedim ki benim hikayemle başlasın ama daha sonra kendi hikayelerini yazabilecekleri cesaret ve ilham okuyucularda kalsın” diye konuştu.
 



‘Yol gösterici olsun’

Akkuş, sözlerine şöyle devam etti: “Küresel öğretmen ödülü süreci ve köy okulundan dünyaya açılmak isterlerse veya bulundukları yerde fark yaratmak isterlerse öğretmenlerimiz öğretmen adaylarımız gittikleri yolda herkes için bir yol gösterici olsun istedim. Kendi hikayelerinden parçalar bulabilecekler. Kısa sürede binlerce okuyucu ile buluştu. Bu anlamda benim için çok kıymetli. İsimlerimiz farklı ama hepimizin adı aslında öğretmen.
Hepimiz kıymetli dokunuşlara sahibiz, birbirimize ilham oldukça geleceğimiz olan çocuklarımızı şekillendireceğiz.

Hep birbirimize tutundukça daha çok başarılı olacağız. Hepimiz şekillendireceğimiz öğrencilerimizin gelecekte gölgesinde oturacağız.” Akkuş ayrıca   ‘Baba bana bir masal anlat’ ve ‘Minik yıldız Pırıl’ın hayali’ isimli iki çocuk kitabı daha yazarak okuyucuları ile buluşturdu.



 

Diğer