DİĞER

Fahriye Evcen kimdir?

BİYOGRAFİ12.11.2021 14:59

HABER MERKEZİ


Fahriye Evcen kimdir ? 4 Haziran 1986'da Almanya Solingen'de dünyaya geldi. Anne tarafından Çerkez, baba tarafından Kaval göçmenidir.  Çocukluk dönemini Almanya'da geçiren Evcen, aslen Samsun Bafralıdır.

Aynı projelerde yer aldığı oyuncu Burak Özçivit ile 29 Haziran 2017'de dünya evine girdi. Çiftin 13 Nisan 2019'da Karan ismini verdikleri bir oğlu oldu. 

Eğitim

Almanya Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi'nde Sosyoloji bölümüne başladı. Ancak buradaki eğitimini tamamlamadan Türkiye’ye dönüş yapmıştır.

Türkiye'ye döndükten sonra eğitimine Boğaziçi Üniversitesi'nde devam etmiştir. Boğaziçi Tarih bölümünden mezun olmuştur.

__2063__

Fahriye Evcen Tatile geldi ünlü oldu

Tatil yapmak için geldiği Türkiye'de Oya Aydoğan'ın programına seyirci olarak katıldı. Bu programla kaderi değişti. Oya Aydoğan'ın dikkatini çeken Fahriye Evcen, Aydoğan vasıtasıyla yapımcı İbrahim Mertoğlu ile tanıştı. Bu tanışma Fahriye Evcen için oyunculuğa bir kapı aralamış oldu.

Dizi teklifi alan Evcen, Almanya’ daki eğitimini yarıda bırakıp Türkiye'ye döndü.  ilk profesyonel oyunculuğunu 2005'te 'Asla Unutma' dizisinde sergiledi. Sonrasında  'Hasret’te başrol oynayan oyuncu, Yaprak Dökümü dizisinde 'Necla' karakterine hayat vererek kısa sürede ülke çapında isminden söz ettirdi.

11 Nisan 2008'de İlk sinema filmini, 'Cennet' filminde başrol oyuncusu olarak deneyimledi. Çok sayıda reklam filminde oynadı.

__1980__

2013 yılında Çalıkuşu dizisinde Feride karakterine hayat vererek Burak Özçivit ile başrolü paylaştı.  Dizide seyirciler tarafından oldukça uyumlu bulunan ikili daha sonra  'Aşk Sana Benzer' filminde beraber kamera karşısına geçti.

Akça Hatun’u oynayacak

Fahriye Evcen, son olarak Trt 1’in merakla beklenen dizisi Alparslan Büyük Selçuklu’ da Akça Hatun’a hayat verecek.

Diğer