• Samsun
  • Son Güncelleme 14:44

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yüz karası değil, kömür karası

Böyle kazanılır ekmek parası...

  Orhan Veli

 

Her meslek, içerisinde bir takım zorluklar barındırır. Bugün çok rahat bir mesleğin var dediğimiz kişiler bile işlerinin ne kadar zor olduğuyla ilgili bir sürü madde sıralayabilirler bize. Emeğin olduğu her yerde bir zorluk vardır elbette. İşte bu yüzden çok kıymetlidir emek.

 

Maden işçileri emek kelimesinin tam karşılığını veren kahramanlarıdır bu ülkenin. Bazı zamanlarda ise kanayan yarasıdır tüm memleketin...

 

Yerin yüzlerce metre aşağısında gün ışığından en az faydalanan fedakar işçilerdir onlar...

 

Evlerine ekmek götürebilmek için ölümle burun buruna çalışanlardır...

 

Yaralı olduğu halde sedyeye yatarken "çizmemi çıkarayım mı, kirlenmesin" diye soracak kadar temizdir her biri...

 

Tüm insanların olduğu gibi maden işçilerinin de tek amacı kendisi ve ailesinin geçimini sağlamak için çalışmak zorunda olmalarıdır. Bugün ülkemizde enerji kaynağı olarak ilk sırada yer alan kömürü kullanabiliyorsak bunu maden işçilerine borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Hiçbir şey insan hayatından daha önemli değildir. Ortada bir mecburiyet olmasa kim ölümle burun buruna çalışmak ister ki? Enerji elde etmek için kömür madenine ihtiyaç duyuyor ve çıkarımının sürdürülmesini istiyorsak, yetkililere düşen görev: iş güvenliği tedbirlerini almak ve ölümleri engellemek olmalıdır.

 

Ülkemizde yaşanan ve milletimizi yasa boğan son maden faciasının merkezi olan Bartın'ın Amasra ilçesinde yaşamını yitiren tüm madencilerimizin ailelerine başsağlığı; yaralılarımıza da acil şifalar dilerim.

0 Yorum

Yorum Yap