SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 21:16

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

İçerisinde "yeni" sıfatını barındıran her şey aynı zamanda bir heyecan da barındırıyor. Yeni bir iş, yeni bir arkadaş ya da diyelim ki yeni bir eşya eskiye nazaran daha özenli olmaya teşvik ediyor bizi. İnsanoğlu hayatının her döneminde köklü değişiklikler yapmak istiyor. Hâl böyle olunca da yeni yıl, yeni kararlar almak için bir başlangıç noktası görevini üstleniyor.

İnsanın kendine hedefler belirlemesi, hayaller kurması, planlar yapması ve güzel günler istemesinden tabii ne olabilir ki? Sonuçta yeni yıl demek bir yerde motivasyon demek. Ama bu demek değil ki isteklerimizi Noel Baba'dan dileyeceğiz. Böyle bir şey zaten bizim kültürümüzde de yok. Neticesinde miladi takvimi kullanıyor, programlarımızı bu takvime göre yapıyoruz. Bu bağlamdan baktığımızda da yeni yılda hedefler belirlemek, birbirimize güzel dilekler dilemek yahut daha güzel bir dünya istemek kadar doğal ne olabilir ki?

Pandemisiyle, corona virüsüyle ve bu virüsün çeşitli varyantlarıyla savaştığımız koca bir yılın daha bitmesine sayılı günler kala, kimimizin ruhunda onarılması mümkün olmayan, ömrünün sonuna kadar taşıyacağı büyük yaralar açıldı. Çok kayıplar verdik, çok canlar yitti. Tüm insanlar olarak hepimizin dileği aynı şey aslında: Bir an önce salgının bitmesi ve normalleşmek.

Yeni yıl, yeni umutlar demek...
Beklentilerinizin gerçekleştiği, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçirmeniz dileğiyle...

0 Yorum

Yorum Yap