• Samsun
  • Son Güncelleme 16:55

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Belediye denilince hemen hemen herkesin aklından geçen düşünceler aynıdır. Çıkıp sokağa "Belediyeler ne iş yapar?" diye sorsak; verilen yanıtlar hep birbirini tekrar edecektir. Diyecektir ki birisi "belediye park ve bahçe yapar." Bir diğeri yolların bakım ve onarımından sorumlu olduğunu söyleyecektir. Kulak misafiri olan bir vatandaş çevre temizliğini de ekleyin siz oraya demeyi ihmal etmeyecektir elbette. Ne kadar kişiye sorarsak soralım dönüp dolaşıp tüm cümleler aynı kelimenin etrafında birleşecektir: "hizmet"...

Ben size bu yazımda belediyelerin görünen fakat akıllarda pek fazla yer etmeyen başka bir yönünden bahsetmek istiyorum. Belediyeler; edebiyat, bilim, sanat ve spor alanında da çok büyük çalışmalara imza atıyorlar. Milli sporcular yetiştiriyorlar mesela ülkeye. Kurmuş oldukları tesisler, kültür merkezleri ve atölyelerde verilen kurs ve eğitimlerle yazarlar, ressamlar, müzisyenler, tiyatrocular daha doğrusu aklınıza gelen birçok sanat dalında insanlar kazandırıyorlar topluma.

Samsun Büyükşehir Belediyesi saydığım tüm bu özelliklerin merkezinde olan bir belediye. Kurum araçlarının bagajında kitap taşıyan, hizmet için gidilen her bölgede kitap okumaya teşvik etmek amacıyla Türk edebiyatının en seçkin yazarlarını halk ile buluşturan bir belediyecilik anlayışı içinde olmaları bu şehir için gurur verici bir hizmet. Bunun yanı sıra dergicilik alanında da çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi; Türkiye'nin video ve ses içerikli ilk interaktif dergisi "Samsun E-Dergi" ile bir ilke imza atarak adını tüm ülkede duyurmuş ve diğer şehir belediyelerine ilham kaynağı olmayı başarabilmiş bir belediye.

Kültür, sanat ve edebiyat alanında bizi daha ne gibi yenilikler bekliyor hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Kim bilir belki de sırada Türk edebiyatına yeni eserler kazandırmayı hedeflemek amacıyla yapılacak olan öykü ve şiir yarışması vardır.

Sahi var mıdır?

Ne güzel olurdu değil mi?

Hadi inşallah.

1 Yorum

  • VATANDAŞ BU Görseli

    VATANDAŞ BU, 10.01.2023 09:55

    BARİK YAPIYORSUN BU İŞİ

Yorum Yap