• Samsun
  • Son Güncelleme 21:37

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Eyüpspor maçı; 10 günlük bir kamp sonrası takımın nasıl bir reaksiyon göstereceğine ilişkin merak uyandırıyordu.

Takımla birlikte ilk kez bir kamp ortamında bir arada bulunan Fuat Çapa hocanın kendi oyun planına uygun bir mantalite yerleştireceğini düşünüyordum. Eyüpspor maçı da bu anlamda bir yol gösterebilirdi.

Fakat, sakat ve cezalı olmaları nedeniyle 6 as oyuncudan yoksun bir Yılport Samsunspor, hem hocanın hem de taraftarın beklediği gibi değildi maalesef. Zaman zaman olumlu sinyaller verse de sahadaki kadronun bu lig için yeterli olduğunu söylemek zor.

Özellikle orta alanda yapılan mecburi rotasyon Eyüpspor’un ekmeğine yağ sürdü. Berk’in orta sahada, Osman’ın stoperde olduğu bir takımın atletik bir görüntü vermesi güçtü elbette. Hem Yunus Emre’nin, hem Osman’ın hem de önlerindeki Berk’in ağır kalması rakibin her iki golünde de kendini fazlasıyla gösterdi.

Ev sahibinin sayısal anlamda merkezde daha fazla görünmesi de bu bakımdan sıkıntıları büyüttü. Savicevic’in pas oyununda orta sahada yalnız kalması, Samsunspor’un savunma ve hücum arasındaki birbirinden kopmuş görüntüsü de gecenin üzerinde durulması gereken önemli noktalarından biriydi.

Dün geceye dair Tomane’ye ayrı bir parantez açmak gerekir. Yılport Samsunspor adına Portekizli oyuncu her iki golde de yoktan var ettiği pozisyonlarla bir puanın alınmasında önemli rol üstlendi. Hem penaltı yaptırdı hem de Cihan’ın müthiş golünden önceki takipçiliği ile takımına korner kazandırdı.

Son olarak Fuat hocanın Fofana değişikliği de eleştirilebilir. Eğer bir sakatlık veya oyuncunun yorgunluğu nedeniyle kendi isteğiyle çıkma talebinde bulunmadıysa Fofana’nın kenara gelmesi rakibin rahat nefes almasını sağladı.

Özellikle 2-2’den sonra rakip savunmayı zorlamaya başladığı bir anda kenara alınması bana göre doğru bir hamle değildi.

Sonuç olarak bu kadar eksiğe rağmen Eyüpspor deplasmanından alınan bir puan kıymetli…

0 Yorum

Yorum Yap