SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 11:03

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yılport Samsunspor’un geçen haftadan gelen travmatik durumu Eyüpspor maçına nasıl yansıyacaktı; bunu merak ediyordum.

Teknik Direktör Fuat Çapa ve ekibinin bu psikolojik durumu atlatmaları için oyunculara yoğun mesai yaptığı bir gerçek. Kazanmak için maça baskılı başlayan ve gol sonrası kulübe ile bütünleşme fotoğrafı bunu anlatıyor.

Maça gelecek olursak;

Eyüpspor savunmasının pasla çıkmasına izin vermeyerek önde basan oyuncular rakibin uzun toplarla çıkmasını sağladı. Bu değerliydi. Zaten Hasan Kılıç’ın golü de böyle geldi. Ön alandaki baskıyla…

Fakat sezon başından bu yana oyunu tamamen doğaçlama ve Fofana üzerine kuran Samsunspor, yine bireysel yeteneklerine bel bağladı.

Takımın mücadelesine ve oyununa kötü demek doğru olmaz ama bir planının, organizasyonunun olmadığı da bir gerçek.

Yani, sezon başından bu yana organizasyonu olmayan bir takım izliyoruz...

Eyüpspor karşısında sadece maç boyunca sağda Kayamba solda Fofana ile pozisyon üretmeye çalıştı takım. Özellikle ilk yarıda Kayamba ile 3 net pozisyonu var. Bireysel anlamda o kadar etkili getirdi ki ceza sahası içine topları, final pasındaki beceriksizliği takımın ilk yarıda fişi çekememesine neden oldu.

Kayamba’nın ‘final pasında’ yaptığı hatalar, açıkçası golü engelledi.

Fofana’nın da sadece hücum anlamında etkinliğini görüp savunmaya yardımcı olmamasını gözden kaçırmamak lazım. Geriye koşu yapmayan yıldız oyuncunun bulunduğu bölgeden 3 kez gelen Eyüpspor birinde golü buldu.

Sonuç olarak bir planı organizasyonu olmayan, sadece hücum hattındaki oyuncuların bireysel yeteneklerine sarılan bir takımın uzun sürede başarı sağlamasını beklemek de mümkün değil.

Bunda teknik direktör kadar sezon başı ve devre arası kadro mühendisliğini yapanları da sorgulamak lazım. Yoksa değil 80 oyuncu, bu kafa yapısıyla 180 oyuncu da alsanız değişen pek bir şey olmaz.

Albert Einstein’ın da dediği gibi; Aynı şeyi tekrar tekrar yapmak ve farklı sonuçlar beklemek deliliktir.

0 Yorum

Yorum Yap