• Samsun
  • Son Güncelleme 22:40

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Kızıl ne demektir?

"Ey mavi göklerin kızıl ve beyaz süsü/ Kız kardeşimin gelinliği, şehidimin son örtüsü" diyor şair.

Öyleyse kızıl yalnızca kırmızımsı anlamında kullanılan bir sıfattan öte bir metafordur Türkler için.

Kızıl şehitlerimizin kanıdır, Türk Bayrağıdır, İstiklal Marşı'dır, Türkiye'dir, Türklüktür. 

Peki kızılelma ne demektir?

Kızılelma, Türklüğün yayılmasının başlıca simgesidir. Zaferin işareti, hakimiyetin simgesi, fethin sembolüdür kızılelma. Oğuzların Ergenekon destanında ki ele geçirilmeye çalışılan altın toptan, bugün yerli ve milli insansız savaş uçağının ismine ilham olmuş bir ülküdür kızılelma.

İşte bu ülkünün ismine ilham olduğu Bayraktar Kızılelma, Türkiye'nin ilk insansız savaş uçağı, geçtiğimiz günlerde Selçuk Bayraktar'ın "Daha fazla yerde tutamadık, uçtu." diye paylaştığı ilk uçuşunu gerçekleştirdi.

Makettir, sacdan yapılmıştır, üzerine de boya atılmıştır deyip savunma sanayimizi küçümsemeye çalışanlar acaba utanmış mıdır bilemedim.

Bu zihniyetler heykel yorumlamaktan çimentolaşmış zihniyetler olduğu için utançlarını sorgulamak yersiz mi oldu, onu da bilemedim. 

Lakin bildiğim bir şey varsa tüm karalamalara, damat yaftalarına rağmen savunma sanayinde yerlilik oranında %20'lerden %80'lere ulaştık ve yükselmeye devam ediyoruz.

Atak, Akıncı, Hürkuş, Altay başta olmak üzere savunma sanayimizin neler kazanıp ne kadar büyüdüğünü görüyoruz. Bugün aylardır beklediğimiz Kızılelma gibi ehemmiyetli bir aracın ilk uçuşunu yapmış olmasının gururunu yaşıyoruz. 

Peki Bayraktar Kızılelma ne demektir?

Bayraktar Kızılelma demek, dökülmeyecek kan, akmayacak gözyaşı, yetim kalmayacak çocuklar, ciğeri dağlanmayacak analar, o kızıl bayrağın örtülmeyeceği bir tabut, okunmayacak bir sela ve  bir gün son dakika haberlerinde "Şehidin yok Türkiye!".

0 Yorum

Yorum Yap