SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 10:52
Türkiye’nin Fideleri Samsun’dan Görseli
TARIM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Türkiye’nin fideleri Samsun’dan

Samsun'un Bafra ilçesinde, Karadeniz'de bir ilk olan aşılı sebze fide üretim tesisinden Türkiye’nin fide ihtiyacı karşılanıyor.

Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ve yönetim kurulu üyeleri aşılı fide üretim tesisinde işletme müdürü mühendis İrem Soydaş’tan üretim hakkında bilgi aldı.

FİDE-TARIM-BAFRA-SAMSUN

Yılda 10 milyon fide üretip Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiyorlar

Fide üretimi hakkında bilgi veren Ziraat Mühendisi İrem Soydaş, “İşletmemizin kurulduğu dördüncü sene. Türkiye’nin her yerine fide üretiyoruz. Ekimlerimiz ocak ayında başlıyor. Ekimlerimizden sonra gerekli işçilikler yapılıyor, kasaladıktan sonra sevkiyata hazır hale getiriliyor. Özellikle aşılı fidelerde 60 günlük bir periyottan bahsediyoruz. 60 günlük periyottan sonra çok ince işçilikler yapılıyor. İklime göre, içerideki şartlara göre uygulamalar değişiyor. Teknik ekibimiz, ziraat mühendislerimiz, ziraat teknikerlerimiz üretim işiyle ilgileniyorlar. Sezon sonunda teslimat vakti geldiği zaman da Türkiye’nin her yerine fidelerimizi gönderiyoruz. Bütün sebze fidelerini üretebiliyoruz. " dedi.

Böyle İşletmelerin Çoğalması Lazım

Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner ise ”Bugün üretici fidesini almaya geldiğinde arazisini hazırlamadıysa 1 hafta, 10 gün, 15 gün araziyi düzenleye kadar bu fide burada korunuyor. Bu büyük bir avantaj. Bugün Antalya’dan fide alıp gelsen arazini hazırlayamadın mı o fidede büyük kayıplar oluyor. İşte bu kayıplar burada önleniyor. Türkiye’nin tarıma ihtiyacı var. Bu gibi kaliteli üretim yapan tesislere ihtiyacı var. Bunların çoğalması lazım” şeklinde konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap