• Samsun
  • Son Güncelleme 03:54
Patates ve kuru fasulye üretimine destek Görseli
TARIM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Havza ilçesinde üreticilere 50 bin kilo patates 10 bin kilo da kuru fasulye tohumu desteği verildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi finansmanı ile Samsun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından uygulaması gerçekleştirilen Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı projesi kapsamında; Havza İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde patates tohumu ve kuru fasulye tohumu dağıtım töreni düzenlendi.

patates

Havza ilçesinde üreticilere dağıtılmak üzere 50 bin kg patates ve 10 bin kg kuru fasulye tohumu dağıtımı Büyükşehir Belediyesi kaynaklarıyla gerçekleştirildi. Bu çalışma ile bitkisel üretiminde Samsun için önemli bir yeri olan patates ve fasulyenin Asarcık, Bafra, Kavak, Havza, Ladik ve Vezirköprü ilçesinde desteklenmesine devam edilecek. Bu bağlamda 1150 dekar alanda patates ve fasulye yetiştiriciliği desteklenecek.

Patates ve kuru fasulye tohum dağıtım törenine Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Samsun Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Dr. Ali Korkmaz, kamu yöneticileri, oda ve birlik başkanları, siyasi parti ilçe başkanları ve üreticiler katıldı.

patates

İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, “Samsun tarımında ivme kazandıracak çalışmalara her geçen gün daha fazla gereksinim duymaktayız. Tarım bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarındandır. Dünyada son yıllarda yaşanan krizler bu durumu bir kere daha ön plana çıkarmıştır. Bu anlamda yapılan bu çalışma daha bir anlam kazanmaktadır. Havza ilçemizde tarımın gelişmesi ve çeşitlenmesi anlamındaki katkılarından dolayı da Büyükşehir Belediye Başkanımız Mustafa Demir’e teşekkür ediyoruz” dedi.

Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir de ‘’İlçemizde patates ve kuru fasulye üretiminin ilimize kıyasla önemli bir yer tutmasına bağlı olarak olumlu katkı sağlayacak olan bu çalışmadan dolayı başta Samsun Büyükşehir Belediyesi olmak üzere projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum“ ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Yorum Yap