SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 20:19
Digital SBB Tarım Dergisi Yayında Görseli
TARIM

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Digital SBB Tarım Dergisi Yayında

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan digital ‘SBB Tarım Dergisi’nin 3. sayısı yayınlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Sağlıklı nesillerin iyi beslenmiş bireylerden oluşması gerektiğine olan inancımızla ‘Tarımsal Üretim Artışında Üreticilerimizin Yanındayız’ diye özetlediğimiz çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz. Çünkü Büyükşehir Belediyesi olarak biliyoruz ki; ‘Tarımın Geleceği, Samsun’un Önceliği’dir” dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan dijital tarım dergisi, SBB Tarım' ın üçüncü sayısı çıktı. Tarımsal içerikli derleme, makale ve Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen tarımsal çalışmalara dair haberlerin yer aldığı SBB Tarım Dergisi 4 ayda bir yayınlanıyor. Sıfır atık projesi kapsamında oluşturulan dergiye www.samsun.bel.tr sayfası üzerinden erişim sağlanabiliyor.

Tarımsal konularda derleme yazılardan oluşan çalışmada; Çilek Yetiştiriciliği, Kolza Tarımı, Trabzon Hurması Yetiştiriciliği, Meyvecilikte Kalem Aşısı, Yaşam Alanlarımızın Parazitlerinden Pireler, Arıdan Gelen Sağlık Propolis, Türkiye ve Samsun Tarımında Kekik Yetiştiriciliğinin Geleceği, Sulama Suyu Numunesi Alımı, Samsun’da Geleneksel Mandacılıktan Manda Ürünleri Sektörüne Geçiş ile Muhtar Bilgi Sisteminin tanıtımı konuları yer aldı.

Bunun dışında dergide, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalara ait haberlere de yer verildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da tarımsal çalışmalarımıza hız verecek, tarım belediyeciliği olarak üreticilerimizin yanında olarak faaliyetlerimizi yürüteceğiz. Bir tarım şehri olan Samsunumuzun tarımının daha gelişmiş olması anlamında ‘Bugün İçin Değil, Yarın İçin Tarım’ ilkesiyle çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sağlıklı nesillerin iyi beslenmiş bireylerden oluşması gerektiğine olan inancımızla ‘Tarımsal Üretim Artışında Üreticilerimizin Yanındayız’ diye özetlediğimiz çalışmalarımızı daha da geliştireceğiz. Çünkü Büyükşehir Belediyesi olarak biliyoruz ki; ‘Tarımın Geleceği, Samsun’un Önceliği’ dir” ifadelerini kullandı.

 

0 Yorum

Yorum Yap