• Samsun
  • Son Güncelleme 00:53
Yücel Uyar açıkladı... Altyapıdan gençler geliyor Görseli
SPOR

Akademide yıldızını parlatan Yılport Samsunspor'da 5 isim yeni sezonda A takıma yükselecek. Direktör Yücel Uyar, "Samsunspor altyapıda geleceğini hazırlıyor"dedi

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!


Yeni sezon hazırlıklarına başlayan Yılport Samsunspor'da bu sezon farklı bir çalışma yürütülecek. Daha önce sosyal medya hesabından gençleşmenin sinyalini veren Başkan Yüksel Yıldırım, altyapıya yaptığı dev yatırımın meyvesini toplamaya başladı. Yetenekleri ile ön plana çıkan Yunus Emre Çift, Polat Yaldır, Ali Kılıç, Özcan Delibaş, Batuhan Kazancı ve Emirhan Koca gibi isimler A takımda forma giyme imkanı bulacak. 

Uyar'dan özel açıklamalar
Samsunşehirgazetesi.com ve SBB TV mikrofonlarına özel açıklamalarda bulunan Yılport Samsunspor A.Ş Akademi Futbol Direktörü Yücel Uyar, 5 oyuncunun A takımda forma giyebileceğinin müjdesini verdi. TFF U19 kategorisinde 37 puanla zirvenin sahibi olan Kırmızı-Beyazlılar, adından övgüyle söz ettirmeye devam ediyor. Gelecek adına dev tesis yatırımlarının yapıldığı Samsunspor'da gençlerin ortaya koyduğu performans Başkan Yıldırım'ın da ilgisini çekiyor. 

Zirvenin sahibi Samsunspor
Yıldırım ile görüşmeler yaptıklarını söyleyen Yücel Uyar, "Öncelikle U19 kategorisinde takımımız ortaya koyduğu mücadele ile zirvenin sahibi. Hedefimiz sezonu şampiyon olarak tamamlamak. İyi oynanmak için yetenekli oyuncularınız olmalı, bizimde bünyemizde yetenekli isimler var, 4-5 oyuncumuz yeni sezonda A takımın kadrosunda yer alacak. Başkanımız ile zaman zaman görüşmelerimiz oluyor. Kendisi kulübümüze büyük yatırımlar yapıyor. Türkiye'nin en güzel tesislerini Samsun'a kazandırıyor. Bu Samsun futbolunun hizmetine sunulacak bir yatırım olacak"dedi. 

Tesislerimiz hayran bırakıyor
Uyar ayrıca, "Batıpark tesislerimize gelenler sahalarımıza adeta hayran kalıyor. Sentetik sahalarımızın yapımı da devam ediyor. FİFA ve UEFA kriterlerine uygun sulamalı sentetik çim sahalar yapılıyor. Bu sahalar ülkemizde çok az yerde bulunuyor. Hem A takıma hemde altyapıya büyük yatırımlar yapan Başkanımız Yüksel Yıldırım'a çok teşekkür ediyoruz. Bu konuda şehrimizin önde gelen dinamiklerinin başkanımızın yanında olması gerektiğini düşünüyorum. Bu tesisler Samsun gençliğine hizmet edecek"diye konuştu. 

Üretmeye devam edeceğiz
5 kategoride 110 oyuncunun bulunduğunu söyleyen Yücel Uyar, "Seçilmiş oyuncular hepsi Samsunspor panteti ile profesynel liglerde forma giyecekler. Başkanımız altyapıdan A takıma oyuncu alınması konusunda anayasa yapacaklarını ifade etti. Bunun kazancı sonrası hem maliyet düşecek hemde bizim çocuklarımız bu şanlı armayı giyecek. Üretmeye devam edeceğiz. Yıldızı parlayan hem kendi hemde kulübü kazanacak. Hele ki bir oyuncumuz var, görüntülerini hazırlattım. Almanya'da tanıkdık bir menajer oyuncumuzun yetkisini istedi ama biz evrelerin oluşması gerektiğini söyledik. 2 takımımız bu turnuya katılacak. Burada eksikliklerimizi görme fırsatı bulacağız, kendimizi test edeceğiz" ifadelerini paylaştı. 

Boynumuzun borcu
Yeni sezonun daha çetin geçeceğini belirten Yücel Uyar, "Biz her zaman iddialıyız, Süper Lig'in U19 kategorisinde oynatsalar bizi yine ilk 3 içerisinde oluruz. Fazla mütevazi olmaya gerek yok. Sorumluluğumuz çok büyük, bu işe milyonlarca yatırım yapan gövdesini ortaya koyan bir başkana emeğinin karşılığını vermek boynumuzun borcudur. Samsunspor, her yaş milli takım kategorisine oyuncu verebilecek düzeye geldi" dedi. 

Kayıp bir sezon oldu
Yücel Uyar, "1 yılı kaybettik, bunun için çok üzüntülüyüz. Başkaımız büyük para harcadı ama karşılığını bulamadı. Hem başkanı hemde Samsun'u mutlu edemedik. Sorumluluktan kaçmıyorum. Ben bu sezon tamamen akademi ağırlıklı çalıştım. Başkanımızla zaman zaman görüşmelerimiz olmuştur ama A takımda yetkili olarak çalışmadığımı bilinmesini isterim ama varsa üzerimize düşen bir eksiklik bunu da alır, hesabını yaparız. Kayıp bir sezon geride kaldı. Süper Lig'den hiç bir takım düşmemiş. 9 sezon başı, 6 ara transfer döneminde takviye yaptık. Sonuç böyle olmamalıydı. Yeni sezon daha zorlu olacak. Kadron iyiyse futbolda iyi olur. Aksiyonlu futbol, önde oynayan baskı yapan bir takım inşallah bu sezon oluşur diye düşünüyorum. Başkana hep beraber destek vermemiz gerekiyor" dedi. 

Ali Kılıç Görseli

Ali Kılıç

Batuhan Kazancı Görseli

Batuhan Kazancı

Polat Yaldır Görseli

Polat Yaldır

Özcan Delibaş Görseli

Özcan Delibaş

Emirhan Koca Görseli

Emirhan Koca

Yunus Emre Çift Görseli

Yunus Emre Çift

0 Yorum

Yorum Yap