SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 20:35
Yab-Pa sezonu açtı Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Yeni sezonda Samsun'u 1.Lig'de temsil edecek olan İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor, sezon açılışını gerçekleştirdi. 

TFF Kadınlar Futbol 1. Lig'de Samsun'u temsil edecek olan İlkadım Belediyesi Yabancılar Pazarıspor, sezon hazırlıklarına başladı. Samsun'u profesyonel liglerde temsil eden tek kadın takımı olan ve milli takıma birçok sporcu yetiştiren Kırmızı-Beyazlılar, yeni sezon öncesi destek çağrısında bulundu. 

Başkan Ali Akyüz, "İlk maçımız 22 Ekim Cumartesi günü sahamızda Şırnak Nuhspor ile olacak. Ardından Sakaryaspor ile deplasmanda karşılaşacağız. Şu an da kara kara Sakaryaspor maçına nasıl gideceğimizi düşünüyoruz. Çünkü biz bu şehirden ulaşım desteği alarak bir yere getiremiyoruz. Hepimizi çok üzüyor. Biz iş insanlarından, siyasilerden, belediye başkanlarından sadece deplasmanlarda bize ulaşım desteği versinler. Bu çocuklar futbol oynamak istiyor. Hayalleri ve idealleri var. Bizde bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bize değil, şehrin evlatlarına kızlarına destek çıksınlar. İnşallah iyi bir sezon olur" dedi. 

Teknik Direktör Metin Günay, "Genel olarak kendi bünyemizde bulunan oyuncularla sahada olacağız. Skordan ziyade oyuncu kazanmanın peşindeyiz. Kadın futbolunda bir şeyler kat etmeye çalışıyoruz. Gerek bunu milli takıma oyuncu göndererek, gerekse Süper Lig'e transfer ederek. Ama şehir olarak bir sahiplenmeme durumu var. Benim beklentim şehir olarak kızlarımıza sahip çıkılması. İnşallah, lig maçımızda herkes maça gelip kızlarımıza destek olur" dedi. 

Yab-Pa Kadın Futbol takımı bu sezon altyapısından yetişen kızların yanı sıra, Mersin İdmanyurdu'ndan kaleci Eylem Özbütün'ü, Ünyespor'dan Kübra Özsoy'u ve Giresunsanayispor'dan İkbal Ceysu'yu bünyesine kattı. 

0 Yorum

Yorum Yap