SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 03:58
Samsun'un altın kızları madalya peşinde Görseli
SPOR

Samsun Cimnastik Kulübü gözünü yeni madalyalara dikti. Bünyesinde altın sporcuları barındıran kulübün hedefi hem dünya hemde olimpiyatlarda Ay-Yıldızlı bayrağımızı göndere çektirmek

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!


Cimnastik kategorisinde marka kulüplerden biri haline gelen Samsun Cimnastik Kulübü, fark yaratmaya devam ediyor. Çok sayıda madalya kazanarak Samsun'a gurur yaşatan kulübün şimdiki hedefi dünya ve olimpiyatlar. Ecem Nisa Eslen ve Havva Esin Aygün ile Dünya Trampolin Şampiyonası'na katılacak olan Samsun ekibi altın madalyaların sahibi olmak istiyor. 

Samsun fark yaratıyor

1-3 Ekim tarihleri arasında Antalya'da yapılacak 'Orange Cup Trampolin Cimnatik Uluslararası' turnuvaya  katılacaklarını belirten Başarılı Antrenör Rıfat Çağdaş Keskür, "Türkiye Şampiyonalarında ve uluslararası turnuvalarda sporcularımızı dereceleri var. En son katıldığımız Avrupa Şampiyonası'nda 0.5'lik çok küçük bir farkla dördüncü olduk. Şimdi Azerbaycan'da yapılacak olan Trambolin Dünya Şampiyonası'na katılmak istiyoruz. Ülke olarak çok güzel yerlere geldik. Samsun olarakta trambolin kategorisinde çok güzel bir ivme yakaladık. Hedefler doğrultusunda ilerliyoruz. Hayalimiz Dünya, Avrupa ve Olimpiyatlarda madalyalara ulaşmak" dedi. 

Hedefim 2024

Cimnastik sporuna 5 yaşında başladığını belirten Ecem Nisa Esen, "Cimnastik benim herşeyim diyebilirim. 5 yaşında başladığım bu sporda Tükiye Şampiyonluğum ve uluslararası turnuvalarda başarılarım var. Ayrıca 2019 yılında yapılan Dünya Şampiyonası'na katıldım. Şimdiki hedefim Dünya Şampiyonluğu ve 2024'te yapılacak Olimpiyatlar" diye konuştu. 

Farkımız tarzımız

Farkımız tarzımız diyen bir başka başarılı sporcu Havva Esin Ergün'de, "Ülkemi ve şehrimi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Şu an 14 yaşındayım ve bu spora 8 yaşında başladım. Antalya'da yapılan 13 Cup turnuvasında ikincilik elde ettim. Hedefim Dünya Şampiyonası'nda ülkemi en iyi şekilde temsil etmek" ifadelerini kullandı. 

0 Yorum

Yorum Yap