• Samsun
  • Son Güncelleme 00:05
Samsunspor'da Başkan Yıldırım, SBB TV'ye özel açıklamalarda bulundu... Görseli
SPOR

Başkan Yüksel Yıldırım, "Mor formanın tanıtım videosu montajı yapılıyor. Senaryosuyla özellikle kızım ilgilendi ve uluslararası pazarlamasını da kızım Zeycan Rochelle yapacak. 100 bin adet satışa çıkacak ve bunun 20 bini Samsun'a gelecek" dedi

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!


Yılport Samsunspor'da Başkan Yüksel Yıldırım, SBB TV ekranlarında yayınlanan '55. Dakika' programında gündeme dair özel açıklamalarda bulundu. Geçen sezon kaça şampiyonluk, yeni transferler ve mor forma hakkında konuşan Başkan Yıldırım, Samsunspor'u güzel günlere taşıyacağını söyledi. Kırmızı-Beyazlı taraftarlar tarafından da merak edilen konuların başında gelen 'Mor forma' konusuna değinen Yıldırım, "Mor forma kızım Zeycan Rochelle ve benim en önem verdiğim konulardan biri. Bu formanın üzerinde 15 farklı dilde 'Kadına şiddete hayır' yazıyor. Sosyal sorumluluk projesi olarak gördüğümüz bu formanın satıştan elde edilecek gelirin yüzde 10'u 'Kadına şiddete hayır' projesine harcanacak ve seçilecek en iyi çalışma Yılport Samsunspor tarafından desteklendiği herkes tarafından bilinecek" dedi. 

100 bin adet hazırlanıyor

Mor forma fikrinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kızı tarafından ortaya çıktığını söyleyen Yüksel Yıldırım, "Kızım bana geldi ve 'Kadına şiddete hayır' konusunda bir şeyler yapmak istediğini söyledi. Beraber mor forma tasarımını oluşturduk ve farkındalık yaratmak istedik. 100 bine yakın forma yaptırıyoruz bunun 20 bini Samsunspor storelerde yer alacak. Geri kalan formalarımızı sosyal sorumluluk projesi kapsamında ülkemizde ve yurtdışında satışlarını gerçekleştireceğiz. 1 aylık bir planın ardından formamız belli oldu" diye konuştu.

Macron'la kavga ettik

Macron Türkiye'de en fazla forma üreten markalardan biri diyen Yıldırım, "Ağzımızla kuş tutsak bazılarına yaranamıyoruz. Macron kaliteli forma yapıyor ve bize izin veriyor,  katoloğdışı kendi formalarımızı yapıyoruz. Bu benim hobim, birkaç firmaya mor formayı örnek yaptırdık ama memnun kalmadık. Tatilde bile sürekli forma üzerine çalışmalar yaptım. Macron forma yetiştiremiyor. Macron'a ilk başta siparişi 15 bin daha sonra 50 bine çıkardım, onlar yapamayız dedi ben yapacaksınız diye 3 gün kavga ettik ve sonunda kabul ettirdim. Özenerek yapıyoruz keşke Macron 3 günde verse de bizde satışa sunsak. Ama ben güzel bir tanıtım videosu ile bu formamızı dünyaya duyurmak istiyorum. Artık herkes sadece 4 büyükleri değil Samsunspor'u da konuşuyor. Koç, Sabancı ve daha birçok holding ile görüşme içerisindeyiz" ifadelerini kullandı. 

Senaryoyu Zeycan Rochelle yazdı

Yıldırım, "Formanın montajı yapılıyor, tanıtım videosunun senaryosuyla özellikle kızım ilgilendi. Uluslararası pazarlamasını da kızım yapacak. Ben Samsunspor için uğraş veriyorum. Ama yersiz eleştiriler beni yormaya başladı. Mor forma Türkiye'de inanılmaz bir destek sağladı. Ulusal medyada bununla yakından ilgileniyor. Zamanla açısından evet biraz daha hızlı olabilirdi ama yaptığınız işi önce sizin beğenmeniz önemli. Artık değişimi bazıları kabul edecekler. Mor forma bu ayın 2. yarısında tanıtımı iyi bir video ile yapılacak. Hem storede hemde online olarak satışlar yapılacak" dedi.

Millet beni yerden yere vurdu

Yeni transferlerde bazı noktalarda hatalar yaptıklarını ifade eden Yüksel Yıldırım, "Millet beni yerden yere vurdu, hocamız yok sen transfer yapıyorsun diye. Avrupa'da bu düzen farklı yürüyor, biz oyuncularımızı araştırmalar neticesinde aldık. Hadi onu alıp gelelim diye hesapsız kitapsız iş yapmadık. Yüksel Yıldırım ekibiyle 8 transfer gerçekleştirdi. Yapılan tüm transferlere inanıyoruz, kimi zamanlar hatalar yapıldı ve burada en büyük bedeli ben ödüyorum. Ben ilk kez bir kulübün başında başkanlık yapıyorum, tabiki hatalarım ve eksikliklerim olabilir. İyi bir lider ve yöneticiyim ama geçen sezon yaşadığım hastalık beni çok yıprattı. Kardeşim dediğim insan Mustafa Kemal Erkanat, virüsün pençesinden kurtulamayarak rahmetli oldu, ben ölümden döndüm" dedi.

Djedje kendine yazık etti 

Djedje'yi oğlu gibi sevdiğini ancak istenmeyen olaylarla karşı karşıya kaldığını belirten Başkan Yıldırım, "Djedje eşinin Türkiye'de doğum yapmak istemediğini ve ayrılmak istediğini yazılı ve sözlü olarak bize beyan etti. Ayrıca Savicevic ile yaşanılan olayın ardından takım içerisinde huzursuz olduğunu ve kalmak istemediğini bana söyledi. Ben aradım ama telefona cevap vermeyerek 'whatsApp' üzerinde telefonunun arızalı olduğunu yine ayrılmak istediğini ifade etti. Djedje ayrıca sözleşme kurallarını da ihmal etti. Daha sonra kendisi gelmek istedi ama ben kabul etmedim. Nihayetinde Djedje defteri bizim için kapandı. Onun yerine Ismael Diomande gibi yetenekli bir ismi kadromuza kattık. Ayrıca genç fırsat transferi golcü Elhadj Abdourahamane Bah ile 5 yıllık sözleşme imzaladık. İlk sezon için kendisi bizden 35 bin Euro alacak" diye konuştu. 

Sezon son tehdit edildim

Başkan Yıldırım, eski oyuncuları tarafından prim konusunda tehdit edildiğini söyledi. Yıldırım, "Sezonun sonuna gelindiğinde tehdit edildim. Eski futbolcularım, önce teknik direktör Ertuğrul Sağlam ile görüştüler. Hoca mı onları çağırdı, onlar mı hocayı çağırdı orasını bilemiyorum. Çünkü işin içinde yoktum. Hocamız benimle konuşmak için oyuncuları yanından gönderdi. Onlar dediğim; kaptanlarla beraber 3 ya da 4 oyuncumuzdu. Sonra bunlar 10 kişi çete gibi oluyorlar diyorlar ki; toplu halde gidelim başkana. Tek gidersek yanlış teper, ben de görüşmek istemedim. Bana 8 madde gönderdiler.  

Şampiyon olamazsın dediler

İlk 6 madde gıldır gıcık konular. Son iki madde biz şampiyonluk potasına girdik bu prim sisteminde bu iş yürümez sen şampiyon olamazsın. Şampiyon olursan büyük bir para alacaksın. O nedenle primleri 10 bin liradan 30 bin liraya çıkaracaksın. Ben de Genel Menajerimiz Mustafa Aztopal'a bu teklifi kesinlikle kabul etmiyorum dedim. Sen bilirsin dediler. Adana Demirspor 50 bin lira yaptı galibiyet primini dediler. Bak onlar şampiyon olacaklar dediler. Eee... biz olamayacak mıyız dedim paramız yok diye. Maalesef olamadık. Bilerek mi bilmeyerek mi ben bunlara girmek istemiyorum. Bu durum beni çok üzdü çok koydu. O takımdan inanmayan ve kontratı sona eren hiçbir oyuncuyu tutmak istemedim" dedi.  

0 Yorum

Yorum Yap