• Samsun
  • Son Güncelleme 07:21
Samsunspor'da Altıparmak açıklamalarda bulundu Görseli
SPOR

Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, "Kimlerin gideceği ile ilgili açıklamayı yapacağız. Yaptığımız 2 kamp dönemi, şuana kadar yapılanlar, bütün hazırlık maçlarını kapsayan geniş bir rapor olarak yönetimimize sunacağız" dedi

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!


Samsunspor'da Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, lig öncesi açıklamalarda bulundu. Balıkesirspor maçıyla birlikte lige iyi bir başlangıç yapmak istediklerini belirten Altıparmak, “Ligin başlamasına az kaldı. İlk haftası BAY olmakla birlikte 10 günlük süremiz var. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. 2 tane çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. İsmael Diomande ve Berk Taşkın’ın da gelmesiyle transfer çalışmalarımızı kapattık. Bundan sonra oynayacağımız ilk Balıkesirspor maçına kadar tamamen taktik ağırlıklı ve oynayacağımız sistemle alakalı çalışmalar yapacağız. Şuana kadar her şey çok iyi gidiyor ve inşallah bunun semeresini de Balıkesirspor maçıyla başlayan seride almaya başlayacağız. Taraftarlarımız nasıl sabırsızsa bizlerde çok sabırsızız. Bu sene iyi olan bir taraf yüzde 50’de olsa taraftarlarımızın yanımızda olması. Bizler için büyük güç olacaklar. Onlar için buradan herkesi kaç kişilik hak varsa bütün Samsun’un bunu kullanması için buradan taraftarlarımıza sesleniyoruz. Bizi sonuna kadar desteklesinler. Çok önemli haftalara giriyoruz. Ligin başı sonu yok. İyi başlamak çok önemli. Nasıl başlarsanız öyle gider. Bizde iyi başlamak adına her şeyi yapacağız” dedi.

Birliktelik vurgusu yaptı

Şehirde de birlik ve beraberliğin sağlanması gerektiğini ifade eden Mehmet Altıparmak, “Geldiğim günden beri hep aynı şeyleri söyledim. Artık bu birlik ve beraberliği sağlayalım. Takımımızda ‘o oynadı bu oynadı’ bunları bırakalım. Biz Samsunspor’uz. Tamamen oyuncuyu bağlı bir sistemimiz olmayacak. İyi olanlar oynayacak, diğerleri bekleyecek. Ama en önemli şey takım içerisindeki dostluk, ağabeylik ve barış ortamıdır. Bunu tüm şehre yayacağız. Hak eden herkes sahanın içerisinde olacak. Bunda kimsenin şüphesi olmasın. Oyuncularım bunu biliyorlar. Ama sahada her şeyini veren, sonuna kadar mücadele eden bir takım olacağız. Bunu özellikle oynadığımız hem hazırlık maçlarında ve hem de antrenmanlarımızda gördük. İnşallah bunu da bütün sezon sahada uygulayacağız” diye konuştu.

İskeletimiz oluştu

Konuşmasının ardından Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Altıparmak, “Geçen sene kadroda kalan oyuncu sayısı çok az. 19 tane transfer yapıldı. Tabi ki bir iskelet bozuldu ama biz bu iskeleti oluşturduk. Bizim için önemli olan oyuncuların bize vereceği katkıydı. Şuana kadar özellikle hazırlık maçlarında bu katkıyı fazlasıyla oyuncularımızdan aldık. Şuanda bir iskeletimiz ve oyun sistemimiz var. Bunun üzerinde daha fazla çalışacağız” şeklinde konuştu.

28 kişilik kadro olacak

Kadronun 28 kişilik olacağını belirten Mehmet Altıparmak, “Kimlerin gideceği ile ilgili açıklamayı yapacağız. Kafamızda bazı şeyler var ama önümüzde bir hazırlık maçı daha var. Onu da oynadıktan sonra yaptığımız 2 kamp dönemi, şuana kadar yapılanlar, bütün hazırlık maçlarını kapsayan geniş bir rapor olarak yönetimimize sunacağız. Tabiki birileri gidecek, birileri kalacak. Mümkün olduğunca biz burada hak yemeden hakkaniyetle bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bunun için de önümüzdeki hafta yönetime bir rapor sunacağız. Bu rapor doğrultusunda tabiki aramızdan ayrılanlar olacak. Bugün itibariyle TFF kadro sayısını 35’e çıkarttı ama biz 28 olarak düşünmüştük, öyle de yapacağız. Ama birkaç kişi de kalabilir. Ama bizim kafamızda 28 kişilik kadro olacak” dedi.

Sadece bize inanın

Esin Hakaj’ın lisansı ile ilgili de açıklama yapan Altıparmak, “Esin Hakaj’ın lisansı çıkmadı. Bizlerle bir alakası yok. Biz çıksın ya da çıkmasın diye bir şey demedik. Şuanda bizim 11 tane yabancımız var. Biz 7 yabancı oyuncuyu burada tutmak zorundayız. Ayrıca 1997 doğumlu ve üstü olursa bir yabancı oyuncu daha tutma hakkımız var. Şuana kadar herkes bir şeyler yazıyor ve çiziyor. Ama bizim söylemediğimiz hiçbir şeye inanmayın” diye konuştu.

0 Yorum

Yorum Yap