• Samsun
  • Son Güncelleme 00:48
Samsunspor nabız yokladı... Görseli
SPOR

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!

Beşiktaş'ın gözdelerinden biri olan genç oyuncu Kerem Kalafat için Samsunspor'un nabız yokladığı öğrenildi.

Spor Toto TFF 1. Lig 2022-23 sezonu hazırlıklarına başlayan Yılport Samsunspor'da hem teknik direktör hemde oyuncu arayışları sürüyor. Pazar günü deplasmanda Beypiliç Boluspor ile karşılaşacak olan Kırmızı-Beyazlı ekip matematiksel olarak hala play-off şansını da sürdürüyor. 

Öte yandan gelecek sezon için kollarını sıvayan Kırmızı-Beyazlılar'ın, bir çok takımın peşinde olduğu Beşiktaş'ın genç oyuncusu sağ bek Kerem Kalafat için nabız yokladığı öğrenildi. Listesinde hem Avrupa hemde Türkiye'den oyuncular bulunan Samsunspor'da Scouting ekibi gerekli çalışmaları yapıyor. 

Kerem Kalafat kimdir?

9 Mart 2001'de İstanbul'da dünyaya gelen Kerem Kalafat, futbola Beşiktaş altyapısında başladı. 12 yaşında Siyah Beyazlı formayı giymeye başlayan sağ bek oyuncusu, Kara Kartal'da alt yaş gruplarında sergilediği performansla dikkatleri üzerine çekti, 2019 yılında profesyonel sözleşmeye imza attı.

2019/20 sezonunda UEFA Avrupa Ligi K Grubu son hafta maçında İngiltere temsilcisi Wolverhampton'a konuk olan Beşiktaş, rakibi karşısına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkmış ve 4-0 mağlup oldu. Siyah Beyazlı takımın ilk 11'inde yer alan ve performansıyla adından en çok söz ettiren isim ise Kerem Kalafat olmuştu.

Kerem, Eylül 2020'de ise tecrübe kazanması için o dönem Spor Toto 1. Lig'de yer alan Giresunspor'a kiralandı. Karadeniz ekibinde çıktığı 31 maçta 1 asist yapan 20 yaşındaki oyuncu, Çotanaklar'ın Adana Demirspor'un ardından ligi 2. bitirdiği ve 44 yıllık Süper Lig özlemini sonlandırdığı sezonun sonunda Beşiktaş'a döndü.

2021/22 sezonu başında Uşakspor'a kiralanan gelecek vadeden oyuncu, kısa süre sonra yeniden takıma katıldı. Beşiktaş, uzun lig ve kupa maratonunda sağ bekte alternatifi bulunmayan Valentin Rosier'i yedekleyebilmek için Uşakspor'a kiraladığı genç oyuncu Kerem Kalafat'ı tekrardan kadrosuna kattı. 20 yaşındaki oyuncu, 2. Lig'de Uşakspor formasıyla 17 maçta forma giydi. 
1.76 boyundaki Kerem'in güncel piyasa değeri 400 bin Euro. Sağ bekin yanı sıra sağ açıkta da oynayabilen genç oyuncunun Siyah Beyazlı ekip ile Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor. U16, U17, U18 ve U19 Milli Takım formaları giyen Kerem, çıktığı 26 maçta skor katkısı veremedi.

 

0 Yorum

Yorum Yap