SON DAKİKA HABERLERİ
  • Samsun
  • Son Güncelleme 11:14
Samsunlu milliler madalya avında Görseli
SPOR

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıla ertelenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları, bugün açılış töreniyle başlayacak. Samsunlu milli sporcular Esra Bayrak ve Fatma Damla Altın'da madalya avında olacak

Bu gönderiyi paylaşabilirsiniz!


Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıla ertelenen 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları, bugün açılış töreniyle başlayacak. 16. Yaz Paralimpik Oyunları'nın açılış töreni Türkiye Saati ile 14.00'te Olimpiyat Stadı'nda gerçekleştirilecek. Oyunlarda 22 branşta yaklaşık 4 bin 400 sporcu mücadele edecek. Olimpiyatlar TRT Spor ve TRT Yıldız Spor kanallarından canlı olarak izlenebilecek. 

Esra ve Damla piste çıkacak

Müsabakalar ise 25 Ağustos Çarşamba günü golbol, yüzme, masa tenisi, tekerlekli sandalye eskrim, tekerlekli sandalye basketbol, bisiklet, tekerlekli sandalye ragbi branşlarında yapılacak müsabakalarla başlayacak.Türkiye'yi 5 Eylül'de sona erecek organizasyonda 13 branşta 87 sporcu temsil edecek. Milli atıcı Muharrem Korhan Yamaç ve masa tenisinde Türkiye'yi temsil edecek Neslihan Kavas, oyunlara 5. kez katılacak. Milliler, 2016 Rio Paralimpik Oyunları'nda 3 altın, 1 gümüş ve 5 bronz madalya kazanmıştı. VIRTUS Dünya Para Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazanan Samsunlu milli sporcular Esra Bayrak ve Fatma Damla Altın, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda boy gösterecek. 

0 Yorum

Yorum Yap